BIST 9.563
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.486,36
HABER /  GÜNCEL

Kadınlardan kadınlar plajı tepkisi

Antalya’da içinde CHP İl Kadın Kolları başkanının da bulunduğu bir grup kadın, kadınlar için açılması planlanan plaja tepki amaçlı yürüyüş d...

Abone ol

Antalya’da içinde CHP İl Kadın Kolları başkanının da bulunduğu bir grup kadın, kadınlar için açılması planlanan plaja tepki amaçlı yürüyüş düzenledi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlar için özel olarak hizmete açmayı planladığı Sarısu Kadınlar plajının kadınlar arasında ayrımcılığa yol açtığını savunan bazı kadınlar, çeşitli eylemlerle tepkilerini duyurmaya çalışıyor.
Kadınlar plajı projesinin iptali için aralarında Antalya Büyükşehir Belediyesi CHP grup sözcüsü Songül Başkaya, CHP Antyalya Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş ve bir grup kadın Kazım Özalp caddesi üzerinde bir araya geldi. Ellerinde “Kadınları ayıran plaj istemiyoruz” yazılı pankart taşıyan kadınlara erkekler de destek verdi.
Havuz başında konuyla ilgili açıklama yapan CHP Antalya Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, projenin gereksiz olduğunu ve Antalya’da yaşayan kadınların bu türden bir istekte bulunmadığını söyledi.
Açıklamanın ardından kadınlar belediye ve hükümet aleyhinde sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.
(İHA)