BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.515,69
HABER /  EKONOMİ

Kadınlara işyeri açma kolaylığı

Girişimci olmak isteyen kadınlara iyi haber var. Belli bir birikiminiz olup da kredi mi almak istiyorsunuz? İşiniz çok zor değil...

Abone ol

Kadın girişimcilere güzel haber. Birikiminiz var kredi alarak bir işyeri açmak istiyorsunuz. O zaman ne yapacaksınız?

Para, birikim, kredi deyince ilk akla gelen Paranın Güzin Ablası Özlem Denizmen kadın girişimcilerin işinin bilinenden çok daha kolay olduğunu söylüyor.

Aynı zamanda www.paradurumu.tv  adlı sitede de para yönetimi hakkında ipuçları veren Denizmen bugünkü televizyon programında kendisine başvuran izleyiciye yol gösterdi. cnbc-e kanalında her cuma akşamı saat 17.30'da  ekranlara gelen 'Para Durumu' adlı program  kadın girişimciyle yaptığı görüşme şöyle:

Güler Hanım: Kredi almak istiyorum. Eşimle görüştüm size başvurmamı söyledim. Bilgilerinize ihtiyacım var.

Özlem Denizmen: Ne için kredi almak istiyorsunuz?

Ufak bir işletme kurmak istiyoruz.

Ne işi kuracaksınız?

Büfe açmak istiyoruz. Döner ve kebap satabiliriz. Bildiğiniz bir büfe yeri ayarladık kendimize. Yeterli paramız yok.

20 bin liralık değil mi kredi miktarı?

Evet

Sizi caseretinizden ötürü tebrik ediyorum. Önce gelir ve gideri araştıracaksınız. İşyerinin size geliri neler olacak. Kimler geyip yiyip içecek, ne kadar para bırakacak. Rekabet olacak. Bunları sıkıca araştırmanızı tavsiye ederim. Kadın girişimci olarak birkaç teşvik var. Birinci olarak KOSGEB olarak bir kurum var. Kadın girişimcilere özellikle 30 bin liraya kadar kredi veriyor. İlk üç ay sizden para istemiyor. Bunu tavsiye ederim. Buna başvururken tüzel kişiliğinizin oluşması gerekiyor. Bazı bankalardan teşvikler var. Onun dışında kredi konusuna gelelim. Birikiminiz var mı?

Bir miktar kendime ait var

Ne kadarlık var?

20 bine yakın birikimim var

Çok güzel. Şimdi, 20 bin liralık kredi çekerseniz. Şöyle bir bakarsak 60 ay vade alırsanız aylık 475 liraya geliyor. Gelir gider planı yapacaksınız. Sizin bu işletmeden kazanacağınız parayla ödeyebileceğiniz gider mi?  Ona göre karar vereceksiniz...