BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.424,39
HABER /  GÜNCEL

Kadınlara askerlik geliyor mu Bakanlık açıkladı

Kadınlar askere alınacak mı sorusunun yanıtı Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, 'kadınlara askerlik geliyor' haberlerini yalanladı.

Abone ol

Milli Savunma Bakanlığı, "kadınların gönüllülük esasına göre askere alınacağına" ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı yazılı ve görsel basın organlarında, "kadınların da gönüllülük esasına göre askere alınacağına" ilişkin haberlerin yer aldığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığı, Milli Savunma Bakanlığında konu hakkında bir çalışma bulunmadığı bildirildi.

GÖNÜLÜLÜK ESASINA DAYANAN ASKERLİK

Geçtiğimiz hafta sonu, kadınlar için getirilmesi öngürülen gönüllülük esasına dayanan bir askerlik uygulaması haberleri medyaya yansımıştı.

HANGİ ÜLKELERDE KADINLAR ASKERE GİDİYOR?
 
Avusturya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, İsviçre, Litvanya ve Yunanistan'da kadınlar dilerse gönüllü olarak askerlik yapabiliyor. Norveç, 2015 yılında kadınların askerlik yapmalarını zorunlu hale getirirken, İsrail'de ise kadınlar 2 yıl askerlik yapmak zorunda.