BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.428,80
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar kariyerde tamam ama...

Evin geçimini sağlama konusunda büyük başarı kazanan kadınların ev işlerinde hala erkeklere karşı çok fazla kazanım elde edemedikleri belirtildi.

Abone ol

Eve ekmek getirme konusunda hızla ilerleyen kadınların hala ev işlerinin üçte ikisini yaptığı belirtildi.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada işyerlerinde sağlanan eşitlik ve sosyal tutumda değişkiliğe rağmen evdeki işbölümü konusunda başarısızlık devam ediyor. Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Konseyi'nin yaptığı araştırmada İngiltere'de ev işlerinin yaklaşık yüzde 70'ini kadınların yaptığı tespit edildi.

Haftada 30 saatten fazla çalışmasına rağmen kadınlar hala ev işlerinin üçte ikisinden fazlasını yapıyor. Sigorta şirketi LV'nin yaptığı başka bir araştırmaya göre evin temel geçim kaynağının 10'da 4'ü kadın. Kadınların yüzde 59'unun annelik ile işini dengelediği belirtildi.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Konseyi'nin araştırmasında Kuzey Avrupa'da yaşayan erkeklerin ev işlerinde Akdeniz ülkelerinde yaşayanlara göre daha fazla yardım etme eğilimi olduğu kaydedildi. En yardımsever İsveçliler gözükürken, Yunanlı erkekler evde en az çalışan halk. İsveçli erkekler ebv ilşlerinin yüzde 40'ını, İngilizler yüzde 30, Yunanlılar ise sadece yüzde 16'sını yapıyor.

Araştırmada ev işlerinin paylaşımının evde daha az tartışma yaşanamsına sebep olduğu da vurgulandı. Çalışmada yer alan Londra Kent Üniversitesi'nden Sarah Butt "İşbölümünde eşitsizlik ilişkideki tansiyonu da yükseltiyor çünkü kadınlar bunu kendini mutsuz eden bir unsur olarak kabul ediyor" dedi.