BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,19
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar bu göz maskarasına dikkat!

Bakanlığı, yüksek oranda ’Paraben’ içeren ’Longlash’ marka maskaranın üretimini durdurulup piyasadan toplatılmasına karar verdi

Abone ol

Sağlık Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbı Cihaz Kurumu’ndan yapılan açıklamada, ’Uber Professional Longlash Mascara’ isimli ürünün analizinde yüksek oranda paraben karışımı tesbit edildiği belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"’Kurumumuzca yürütülen Piyasa Gözetimi ve Denetimi faaliyetlerinde ’UB0401201101040’ seri numaralı Uber Professional Longlash Mascara adlı ürünün analizinde; Kozmetik Yönetmeliği Kozmetik Ürünlerin Kullanılmasına İzin Verilen Koruyucular Listesi’nde belirtilen orandan yüksek oranda paraben karışımı tespit edilmiştir. Bu nedenle söz konusu ürün hakkında geri çekme ve piyasaya arzın durdurulması işlemleri başlatılmıştır.”

PARABEN NEDİR?

Raf ömrünü uzatıcı olarak kullanılan paraben, kozmetik ürünlerde limitlerin üstünde kullanıldığında ciltte egzama tipi tahriş ve alerjik reaksiyonlara yol açan zehirli ve toksik bir madde olarak biliniyor. Parabenler vücutta östrojeni taklit eden madde olarak tanınıyor. Göğüs kanseri hastası kadınlar üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda alınan tümör örnekleri içinde bol miktarda paraben maddesi olduğu ortaya çıkmıştı."