BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  GÜNCEL

Kadına şiddette dehşet veren sonuçlar!

Yapılan bir araştırma, erkeklerin kadına yönelik şiddette, dehşet verici görüşlere sahip olduğunu ortaya çıkardı.

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsünce yapılan ‘’Türkiye’de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması’’nda erkeklerin kadına yönelik şiddete bakışı da incelendi. Araştırma kapsamında, 25-35 yaş arasındaki erkeklerle görüşmeler gerçekleştirildi. İşte ürkütücü sonuçlar:

- Erkekler akraba çevresinde ve yakın çevrede yaşanan şiddet olaylarına karışmayı, daha sonra ilişkileri bozma riski taşıması nedeniyle tercih etmiyor.

- Erkeklere göre namusun korunması adına şiddet kabul edilebilir. Eşini aldatan kadın şiddeti hak eder.

- Görüşme yapılan erkekler, aldıkları cezaları hak etmediklerini düşünüyor. Suçu başta eşleri olmak üzere başkalarına yüklüyor.

- Cinayet işleyen erkekler “namus” ve “aldatma” konularını gerekçe göstererek öldürdüklerini ve katil olmalarının kadının suçu olduğunu düşünüyor.

- Erkekler uyguladıkları şiddet ve işledikleri cinayetin gerekçesini tama olarak ifade edemiyor. Sık sık cep telefonu ve facebook’un aldatmaları arttırdığını söylüyor.

- Erkekler şiddet ve cinayet gerekçelerinin kendilerini cezaevinden çıkarmaya yetmediğini görünce çok şaşırıyor.

- Erkeklerin çoğu “evden uzaklaştırma”nın şiddetten caydırmak yerine daha fazla şiddet uygulamaya sevk ettiğini ve onur kırıcı olduğunu söylüyor.

- Erkeklere göre kadın cinayetlerinin medyada çok yer alması cinayetleri meşrulaştırıyor.