BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kadın plajına piknikli tepki

Antalya Sarısu’da açılan kadınlar plajını, Antalya Halkevleri ve Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifleri üyeleri protesto etti. <br/>Antal...

Abone ol

Antalya Sarısu’da açılan kadınlar plajını, Antalya Halkevleri ve Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifleri üyeleri protesto etti.
Antalya’da 16 Ağustos günü açılan Sarısu mevkisindeki kadınlar plajını Antalya Halkevleri ve Akdeniz Üniversitesi Öğrenci Kolektifleri üyeleri kadınlı erkekli eylem yaparak protesto etti. Kadınlar plajının yanındaki mesire alanında piknik yapan, horon tepen ve denize giren eylemciler "kadınlar plajı ile pozitif ayrımcılık değil, kadınlar tecrit ediliyor" dedi. Kadınlar plajı yanındaki Sarısu piknik alanında sabah erken saatlerde toplanan protestocu grup, önce kadın erkek halay çekti. Grup daha sonra hep birlikte denize girdi. Kadınlar plajı yanındaki alanda denize giren grup protestolarını denizde de sürdürdü. Kadınlar plajının pozitif ayrımcılık değil başka amaçlarla açıldığını söyleyen grup "Protestomuzu piknik yaparak denize girerek yapıyoruz" dedi.
Antalya Halkevi Şubesi Başkanı Ayten Ceyhan, protestonun kadınlar plajını basarak yapılacağı haberlerinin doğruyu yansıtmadığını belirterek şöyle konuştu: “Böyle bir şey mümkün mü, biz kadınlarımızı korumak için buradayız. Erkekler ile kadınlar plajına girip protesto yapacağımız doğru değil. Eylemi burada gerçekleştiriyoruz. Kadınlı erkekli denize girip, horon tepiyoruz. Kadınlar plajının açılmasını doğru bulmuyoruz, Antalya bir turist kenti. Kimse rahatsız değil. Bu bir pozitif ayrımcılık değil. Bugün kadınlar plajı yarın otobüsleri ayıracaklar, eğitim ayrılacak.”
Ceyhan’ın açıklamasının ardından grup hep birlikte kadınlar plajının yanındaki alanda denize girdi. Kadınlı erkekli grup protestolarını denizde sürdürdü.
(İHA)