BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kadın örgütlerinden Erdoğan'a tepki yağdı

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın kaldırılması, kadın örgütlerini çileden çıkardı. Örgüt temsilcileri bu sözlerle Erdoğan'a yüklendi...

Abone ol

Yeni kabine yapısında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı'nı kaldırıp, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı kurduğunu açıklayan Başbakan Tayyip Erdoğan, kadın örgütlerinin başlattığı imza kampanyası ve uyarıları dikkate almadı.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Genel Başkanı Nazan Moroğlu, bakanlıkların yeniden yapılandırılmasında "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı" kurulacağının açıklandığını belirterek bu bakanlığın "Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı" olarak adlandırılması gerektiğini söyledi. Moroğlu, "Kadın, birey olarak dikkate alınmadıkça, sadece korumaya muhtaç bir konuma konuldukça, kadın erkek eşitliğinden ve gerçek demokrasiden söz edilmesi mümkün değildir" diye konuştu. Eşitlik Mekanizmaları Kadın Platformu'na bağlı 70 kadın örgütü, imza kampanyası düzenleyerek iktidar geri adım atana kadar sürdürme kararı aldı. Örgüt temsilcilerinin konuyla ilgili görüşleri şöyle:

Kadın Yazarlar Derneği Dönem Sözcüsü Sevim Korkmaz Dinç: İslami ve şeriat kurallarıyla idare edilen bir devlet düzeni kurulmaya çalışılıyor. Söz konusu yeni sistem kadını kamusal alandan çekip, eve kapatmak istiyor. Kadın örgütlerinin sesi bastırılmak isteniyor. Çok acı. Yapılanlar karanlık günlerin başlangıcına işarettir.

Kadın Partisi Girişimi Başkanı Fatma Benal Yazgan: Politik olarak yeni bakanlığın bu kapsamda oluşturulmasına karşıyız. Bu adım kadını eve kapatmanın başka bir yoludur. Eylemler düzenleyeceğiz ve hükümetin ne kadar art niyetli olduğunu anlatacağız. Kadın-erkek eşit değil diyen ve 3 çocuk önerisinde bulunan Başbakan'ın nereye gitmek istediği şimdi ortaya çıktı.

Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği Yöneticisi Ceren Ayman: İstihdam ve şiddette gerileyen Türk kadını, hükümetin attığı adımla birlikte daha da geriye gidiyor. Kadına şiddet konusunda adımlar atmaya çalıştığını savunan hükümet, kadınları yine sürece dahil etmedi. Tamamen antidemokratik bir yapı söz konusu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Şenal Sarıhan: AKP kadın sorununu siyaset malzemesi yaptığı gibi ciddi adımlar atma niyetinde olmadığını bir kez daha gösterdi.