BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  GÜNCEL

Kadın milletvekili o kavgayı anlattı

Dün mecliste yaşanan ve erkek vekillerin "kadın kavgası" olarak adlandırdığı tartışma sonucu yaşananları CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz İnternethaber'e anlattı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Biz mecliste kadın kimliğimizle değil milletvekilli kimliğimizle bulunuyoruz diye erkek milletvekillerine tepki gösteren Dilek Akagün Yılmaz tartışma anını ve sonrasını İnternethaber.com'a anlattı.

MECLİS'TE KADIN VEKİLLERİN 'CAR CAR' KAVGASI

Meclis'ki bütçe görüşmeleri ilgin bir tartışmaya daha sahne oldu. TBMM Bütçe Görüşmeleri sırasında AK Partili Halide İncekara ve CHP'li Dilek Akagün Yılmaz arasında sert bir tartışma yaşandı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

BAŞKANA ŞİKAYET ETTİ

"Ben Halide Hanım kürsüde konuşurken, onun sözünü kesmek için bir tepki göstermedim. Ama TÜBA konusunda doğruyu söylemiyorsunuz dedim. Sanırım, Halide Hanım'ın da bu konuda söyleyecek bir şeyi olmadığı için olayı başkana şikayete kadar vardırdı ve yanlış tabir kullandı. Madem TÜBA konusunu konuşuyorsunuz, gerçekleri söyleyeceksiniz. TÜBA dünyadaki bilim kurumu sıfatını kaybetti, 69 bilim adamı neden istifa etti, bunların cevabını istedim."

BİZ MİLLETVEKİLİYİZ

"Orada bulunan erkek milletvekillerinin yaşanan bu olaya, "Kadın tartışmasına girmeyelim" diye müdahale etmesi beni daha da öfkelendirdi. Biz orada kadın olduğumuz için değil, milletvekili olduğumuz için varız. Cinsiyet ayrımı yapılmamalı, öncelikle insan ve birey olduğumuz için saygı görmeliyiz. Kendilerine bunu hatırlattım. Erkek egemen bir toplumuz, kendimizi bu konuda gözden geçirmemiz gerekiyor. Milletvekilleri rolmodel insanlar, örnek olması gereken insanlar, önce insanız hepimiz, zaten kendilerine gerekli eleştirilerimi de söyledim.