BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
GÜNCEL

Kadın memurlar doğum borçlanması için nereye başvurmalı?

Memur doğum borçlanması yapabilir mi? Kadın doğum borçlanması kaç gün? Kadın memurların doğum izni yönetmeliğini Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel anlattı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Şevket Tezel, kadın memurların doğum borçlanması durumunda nereye başvurması gerektiğini şu şekilde anlattı:



‘Kadın memurların doğum borçlanması yapmak amacıyla başvuruları daha çok istifa etmiş kadın memurlar için söz konusudur. Zira görev hayatı devam eden kadın memurlar zaten doğum borçlanması kavramının çalışma hayatımıza girdiği 1 Ekim 2008 tarihinden önce de doğum sonrası aylıksız izin alabiliyorlar ve bu süreleri aylıksız izin borçlanması kapsamında kurumlar aracılığıyla yapabiliyorlar. Fakat aylıksız izin borçlanmaları, memuriyet hayatı sona ermiş memurlar için söz konusu olmadığından bu doğum sonrası boşta geçmiş sürelerin borçlanılması 5510 sayılı kanunla çalışma hayatımıza giren doğum borçlanması aracılığı ile yapılabilmektedir. İstifa etmiş memur, memurken almış olduğu doğum sonrası aylıksız izni memurken borçlanmamışsa bu hakkı doğum borçlanması kapsamında kullanabilir.



Kadın memur eğer emekli sandığı iştirakçiliği ise başvuracağı yer Sosyal Güvenlik Kurumu Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı olacaktır. SSK’lı veya Bağkur’lu olarak çalışması varsa en son çalışmasının bulunduğu SGK birimine başvurması gerekmektedir.’

Sitene Ekle
Etiketler