BIST 9.126
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.325,28
HABER /  GÜNCEL

Kadın komiser de fuhuşta

Antalya'da fuhuş operasyonu yapıldı. Baskında bir kadın komiserde yakalandı.

Abone ol

Antalya'da "Pembe Hat" isimli fuhuş operasyonu yapıldı. Kadın komserin fuhuşa göz yummak için 1000 dolar rüşvet aldığı tesbit edildi. Olay Emniyet'in içine sızmış... Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kentte fuhuş sektörünü çökertmek için gerçekleştirdiği ‘Pembe Hat’ operasyonunda gözaltına alınan 41 kişi arasında biri kadın 2 komiser, polisler ve mahkeme yazıişleri müdürü de bulunuyor.

Kadın komiser S.Y.'nin, fuhuşa göz yumma karşılığı haftada 1000 dolar para aldığı ileri sürülürken, gözaltına alınanlar arasında ‘fuhuş baronu’ lakaplı M.K., ‘hanımağa’ lakaplı eşi L.K. ve kardeşi G.K.'nın da yer aldığı belirtildi. ‘Pembe Hat’ operasyonunda gözaltınasalınan 41 kişiden başka, otel ve eğlence merkezlerine yapılan baskınlarda fuhuş yaptıkları iddiasıyla 26 kadın da yakalanmıştı.

Operasyonda, fuhuşa aracılık etmekten sabıkası bulunan kişilerin telefonları dinlenmeye alındı. Antalya'nın kadın Emniyet Müdürü Naciye Ekmekçibaşı'nın dışında sadece Asayişten Sormulu Emniyet Müdür Yardımcısı Müjdat Özcan, Asayiş Şube Müdürü Ömer Sezer ve Ahlak Büro Amiri İsmail Taşkıran'ın bildiği hazırlıklar sırasında baskın yapılacak noktalar tek tek saptandı.

Ahlak Büroz Amiri İsmail Taşkıran, baskın yapılacak yerlerin adresini, 250 polisin katıldığı operasyondan hemen önce ekiplere iletti. Önceki gece 5'i otel olmak üzere 15 ayrı noktaya eşzamanlı operasyon yapan polis, 25'i yabancı uyruklu 26 hayat kadınını yakaladı.

Operasyonda ‘fuhuş baronu’ lakabıyla bilinen 60 yaşındaki M.K., ‘hanımağa’ lakaplı eşi 50 yaşındaki L.K. ve kardeşi G.K.'nın da yakalandığı belirtildi. Baskın yapılan otellerinin tamamının M.K.'ya ait olduğu dikkati çekerken, eşi ve kardeşinin üzerinden 20 bin Euro, 20 bin YTL, 3 tabanca ile bu tabancalara ait 30 mermi ele geçirildi, fuhuştan elde edilen gelirle alındığı gerekçesiyle Mercedes ve BMW marka 8 lüks otomobile de el konuldu.

Gözaltanı alanan komu görevlilerinden kadın komiser S.Y., fuhuşa göz yummak karşılığı şebekeden haftada 1000 dolar rüşvet almakla suçlanırken, diğer kamu görevlilerinin de fuhuş şebekesine yardımcı oldukları ve menfaat sağladıkları ileri sürüldü. Fuhuş yapan kadınlara aracılık etmek, göz yummak ve menfaat sağlamak suçlamasıyla sorgulanan 41 kişi bugün adliyeye sevk edilecek. Yakalanan yabancı uyruklu kadınlar ise sınırdışı edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi.