BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,20
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kadın Kaymakamdan darbuka şovu

Avanos'ta düzenlenen 1. Uluslararası Bendir ve Ritim Festivali'nde, Avanos Kaymakamı Aylin Kırcı Duman darbuka ve dans gösterisi yaptı.

Abone ol

Almanya'da her yıl gerçekleştirilen Tamburi Mundi adlı müzik festivalini Türkiye'ye taşımak amacıyla bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Uluslararası Bendir ve Ritim Festivali, Avanos ilçesinde gerçekleştirildi.

Türkiye'den çok sayıda sanatçının yanı sıra Almanya, Polonya, İran, Kadana, Tayvan, Japonya ve Güney Amarika'dan 40'ı aşkın sanatçının katıldığı festival kapsamında, Avanos ilçesindeki Avcılar Meydanı'nda bir konser düzenlendi. Avanoslu müzikseverlerin büyük ilgi gösterdikleri konserde, Türk ve yabancı sanatçılar kendi ülkelerine özgü müzik aletleriyle unutulmaz bir gece yaşattı.

Gecede Avanos ilçesinin kadın Kaymakamı Aylin Kırcı Duman da sanatçıların isteğini kırmayarak sahneye çıkıp darbuka çaldı. İlçe halkının alkışları eşliğinde darbuka çalan Kaymakam Duman, daha sonra sergilediği Kafkas dansıyla da büyük beğeni topladı.

Kaymakam Aylin Kırcı Duman, iyi bir müzik dinleyicisi olduğunu ancak hayatında ilk kez darbukayı Avanos ilçesinde çaldığını söyledi. Kafkas dansını da uzun süre görev yaptığı Kars'ta öğrendiğini ifade eden Duman, kendisine destek veren ilçe halkına teşekkür
etti.

Bu arada festivali düzenleyen sanatçılardan Emin Bolat, bu yıl ilkini gerçekleştirdikleri festivali geleneksel olarak Kapadokya bölgesinde düzenlemeye devam edeceklerini belirterek dünyanın birçok ülkesinden gelen sanatçılarla yerel sanatçıları buluşturacaklarını kaydetti.