BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  EKONOMİ

Kadın girişimcilere franchisingde pozitif ayrımcılık

KasapDöner, 13-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Bayim Olur Musun’ fuarında iki özel fırsat sunuyor. Kadın girişimcilere ise yüksek indirimler var.

Abone ol

Döner sektörünün sıradışı markası KasapDöner yatırımcıların yüzünü güldürecek kampanyalara imza atmaya devam ediyor. Sadece bifteklik etten döner yapan ve döner severlerden tam not alan KasapDöner, işletmecisine brüt yüzde 55 kar marjı sunarken yatırımcı adaylarına da fuara özel fırsatlar öneriyor.

‘Hamburger çocuklarına döner yedirmeye geliyoruz’ sloganı ile yola çıkan Global Restoran Yatırımları A.Ş.’nin Genel Müdürü Bahar Özürün, 14 tanesi merkeze ait olmak üzere 45 şubelerinin bulunduğunu belirterek, "2015 yılında tüm şubelerimizde toplam 400 ton et sattık. 2014 yılında 12 milyon TL olan ciromuzu üçe katlayarak 2015 yılında 36,5 milyon TL’ye ulaştık’’ açıklamasını yaptı.

Özürün, Anadolu’dan tüketici talebinin çok yoğun olduğunu bu yüzden 2016 yılında İstanbul dışı franchise taleplerine öncelik vereceklerini ifade ederek, ‘Franchise giriş bedelimiz 50 bin dolar. Bunun dışında aylık loyalty bedelimiz yok. Tahmini yatırım bedeli ise dükkanın özelliklerine göre değişkenlik göstermekle birlikte 400 bin TL ile 800 bin TL arasında değişiyor. İlke olarak seçkin AVM ve işlek caddelerde yer almayı tercih ediyoruz. 150 bin TL minimum ciro, 18-24 ay yatırım geri dönüş süresi hedefliyoruz’ dedi. Özürün, firma olarak işletmecilere her türlü operasyon, işletme ve pazarlama desteğini de her zaman olduğu gibi vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

‘Bayim Olur Musun Fuarı'na Özel Fırsatlar’

KasapDöner, 13-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak ‘Bayim Olur Musun?’ fuarında iki özel fırsat sunuyor. Buna göre KasapDöner yatırımcısı olmak isteyen adaylar, 50 bin dolar olan isim hakkı bedelini fuar boyunca yüzde 20 indirimle 40 bin dolar olarak ödeyecekler. Firmanın her iki markasını aynı mağazada birleştiren KasapDöner&İkiSatır birarada konseptinin yatırımcı adayları ise her iki isim hakkına yüzde 30 indirim ile sahip olacak.

‘İyi et yemek herkesin hakkı’ sloganıyla yola çıkarak ızgara etleri ve nefis köfteleriyle et severlerin gönlünde taht kuran İkiSatır markasının tek başına 65 bin dolar olan isim hakkı bedeli lokasyon kriterlerinin karşılanması koşuluyla KasapDöner ile birlikte açılması durumunda yatırımcı 115 bin dolar yerine 80 bin dolar ödeyecek.

‘Kadın Girişimciye Pozitif Ayrımcılık’

Ekonomide kadının payını artırmak için bir süredir kadın girşimcilere özel bir indirim sağladıklarını belirten Özürün, bu fırsatı yılsonuna dek sürdüreceklerini ifade ederek, KasapDöner kuracak kadınlara isim hakkının yüzde 50 indirim ile 25 bin dolar olarak uygulanacağını söyledi. Firma ayrıca, kadın girişimcilerin kuracağı KasapDöner şubelerinin personelinin yüzde 50’den fazlasının da kadın olması halinde, mal alımında da yüzde 5 indirim sağlayacak.

Amaçlarının kadın girişimci sayısını arttırmak olduğunu sözlerine ekleyen Özürün, ‘kadın girişimciliğine ve kadın istihdamına destek vermenin ekonomik gelişmeye katkısının büyük olacağına inanıyoruz. Kadın çalışan ve girişimci sayısını arttırmak için buna yönelik getirdiğimiz teşviklere firma olarak devam edeceğiz’ dedi.