BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.497,98
HABER /  GÜNCEL

Kadın erkek eşitliğinde diplerdeyiz! Ekonomik Forumu yayınladı

Dünya Ekonomik Forumu tarafından kadın erkek eşitliği üzerine yapılan araştırma yayınlandı. Her gün 5 kadının öldürüldüğü Türkiye kaçıncı sırada yer aldı? Detaylar internethaber'de.

Abone ol

Dünya kadın-erkek eşitlik sıralaması belli oldu. 144 ülkenin yer aldığı listede Türkiye 130'uncu oldu.

Sıralamada birinci olan İzlanda'yı, Finlandiya ve Norveç takip etti. Listenin son üç sırasında ise Suriye, Pakistan ve Yemen yer aldı. Raporun ilk yayımlandığı yıl olan 2006'da ise Türkiye 115 ülke arasında 105'inci sırada yer alıyordu. Rapora göre, Türkiye'de kadın-erkek eşitliğinin en iyi sağlandığı alan sağlık. Türkiye bu alanda 38 ülkeyle birlikte ilk sırada yer alıyor.

SİYASETTE DURUM KÖTÜ

Ekonomik katılım ve fırsat alanında 129, eğitimde başarı alanında 109, siyasal yetkilendirme alanında ise Türkiye 113'üncü sırada. Meclisteki kadın milletvekili oranında da Türkiye 100'üncü sırada yer alıyor. Konu kabinedeki kadın bakanların oranı olduğunda ise Türkiye 137'nci sıraya geriliyor. Raporda Türkiye'de kadın vekillerin sayısının 2006 yılına oranla yüzde 4,5'ten yüzde 14'e kadar çıktığı belirtildi. Ancak bu artışın yeterli sayıda olmadığı vurgulandı. Ayrıca dünya genelinde kadınlarla erkekler arasındaki eşitsizliğin yok olması için 170 yıl geçmesinin gerekli olduğu belirtildi.

"TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN KADINA İHTİYACIMIZ VAR”

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), Zorlu Holding'in tahsis ettiği İstanbul'daki yeni ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Törene katılan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye'de her 4 kadından birinin çalıştığını belirterek “Tüketen kadın oranımız fazla. Oysa üreten kadına ihtiyacımız var” dedi.

Girişimcilikte hırsın önemli olduğunu, ancak hiçbir zaman aklın önüne geçmemesi gerektiğini kaydeden başarılı işadamı Zorlu, başarının sırrını şöyle özetledi: “Dürüst çalışkan olun ya da çalışkan dürüst…”