BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.439,28
HABER /  MEDYA

Kadın dizisi Emre Ahmet Rıfat Şungar kimdir bakın hangi dizilerde oynamış

Ünlü oyuncu Ahmet Rıfat Şungar'ın Kadın dizisinde Emre karakterine hayat vereceği öğrenilince Ahmet Rıfat Şungar kimdir, nereli ve kaç yaşında? Ahmet Rıfat Şungar daha önce hangi projelerde rol aldı gibi soruların yanıtları da merak edilmeye başlandı. İşte Kadın'ın Emre'sine dair merak edilenler...

Abone ol

Fox TV'nin fenomen dizisi Kadın, 18 Aralık Salı günü 44. bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Son bölümüyle AB'de ve TOTAL'de zirveye oturarak reytingleri altüst etmeyi başaran dizinin yeni bölümü de merakla beklenmeye başlandı. Dizinin hayranları 25 Aralık Salı günü ekrana gelecek olan bölümü iple çekerken sevilen diziye daha önce 'ES-ES', 'Vatanım Sensin' ve 'Ahlat Ağacı' gibi birçok başarılı projede yer alan Ahmet Rıfat Şungar'ın dahil edildiği öğrenildi. 

Şungar, Faruk Bayhan ile Fatih Aksoy'un yapımcılığını üstlendiği, Nadim Güç'ün yönettiği ve Hande Altaylı'nın senaryosunu kaleme aldığı dizinin ekibine bir süredir Ceyda'nın (Gökçe Eyüboğlu) çocuğunun babası 'Emre' karakterini canlandıracak.

Ahmet Rıfat Şungar Kimdir? Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu Fransa-İtalya ve Türkiye ortak yapımı sinema filmi Üç Maymun ile adını Türkiye'de ve yurt dışında duyurmayı başaran Şungar, 9 Şubat 1983’te İstanbul’un Kartal ilçesinde dünyaya geldi.

Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi den mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun oldu. Üniversitede iktisat üzerine eğitim almak isteyen Şungar istediği bölümü kazanamayınca arkadaşlarının da yönlendirmesi ile konservatuar sınavına girdi ve de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı kazandı.

Kadın'da bomba patladı! Ceyda'nın kocasını yıldız isim oynayacakKadın'da bomba patladı! Ceyda'nın kocasını yıldız isim oynayacakKadın'da bomba patladı! Ceyda'nın kocasını yıldız isim oynayacakKadın'da bomba patladı! Ceyda'nın kocasını yıldız isim oynayacakHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Konservatuarda Tiyatro bölümünü kazanan Şungar, mezun olmasının ardından ilk olarak tv dizisi Kaybolan Yıllar ile izleyicilerle buluştu. Bu dizinin ardından Aydın Sayman tarafından yönetilen sinema filmi Janjan’ın kadrosunda bulunan Şungar, 2008 yılında, Hatırla Sevgili’nin 2. sezonunda kısa bir süre rol alarak yeteneklerini daha fazla insana gösterme olanağı buldu.

Ahmet Rıfat Şungar’ın hayatını değiştiren yapım ise, Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmen koltuğuna oturduğu Fransa-İtalya ve Türkiye ortak yapımı sinema filmi Üç Maymun oldu. Yavuz Bingöl ve Hatice Aslan ile beraber Üç Maymun’un başrollerini paylaşan Şungar, bu film sayesinde pek çok Avrupa ülkesinde tanınan bir oyuncu oldu. Üç Maymun 2009 yılında Oscar aday adayı olarak Türkiye’den yarışmaya gönderilirken, 6 dalda Yeşilçam Ödülü ve 4 dalda Siyad Ödülü kazandı.

2009 yılında Onur Ünlü’nün yönettiği Beş Şehir adlı sinema filminde rol alan genç oyuncu, ayrıca sevilen gençlik dizisi ES-ES’de de başrollerde yer aldı. Boş zamanlarında basketbol ve yüzme ile uğraşan Şungar, fırsat buldukça kayak yapmayı da ihmal etmiyor.,

2013 yılında yazar Hande Altaylı’nın Kahperengi adlı romanından Mahinur Ergun’un senaryolaştırdığı “Merhamet” adlı dizide başrollerini Özgü Namal ve İbrahim Çelikkol paylaştı, diğer rolleri ise; Burçin Terzioğlu, Mustafa Üstündağ, Yasemin Allen, Ahmet Rıfat Şungar alırken Turgut Tunçalp Moskof Recep karakterini canlandırdı.

Şungar yine Kanal D ekranlarının sevilen dizisi Vatanım Sensin'de 'Vecihi Hürkuş'u canlandırmıştı.