BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  DÜNYA

Kadın çalışanlara hamile kalmayın sözleşmesi

Patra Esnaf Odası Başkanı Panagopulu: "Bazı işverenler kadın çalışanlara hamile kalmamaları yönünde sözleşme imzalatıyor"

Abone ol

Yunanistan'ın Patra kentinde bazı işverenlerin kadın çalışanlara "çalıştıkları müddetçe hamile kalmamaları" yönünde sözleşme imzalattıkları iddia edildi.

Patra Esnaf Odası Başkanı Yota Panagopulu, kentte bazı işverenlerin kadın çalışanlara "zorla" hamile kalmaları halinde tazminatsız işten çıkarılmayı kabul ettiklerini belirten bir sözleşme imzalattıklarını söyledi.

Panagopulu, işverenlerin "Eğer çalışma müfettişliğine giderseniz Patra'da bir daha iş bulamazsınız" şeklinde çalışanları tehdit ettiklerini öne sürdü. Panagopulu, çalışanların yüksek işsizlik nedeniyle elinin kolunun bağlı olduğunu, işlerini kaybetme korkusundan bir şey yapamadıklarını dile getirdi.

Yunanistan'da geçen hafta Girit adasının İraklio bölgesinde hamile bir kadın çalışma müfettişliğine başvurarak, patronunun kendisini "İşine devam etmek istersen çocuğunu aldır" şeklinde tehdit ettiğini söylemişti. Çalışma müfettişliği, işveren hakkında soruşturma başlatmıştı.