BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.439,78
HABER /  DÜNYA

Kadın başına sanayi çay ocağını işletiyor

Kırklareli’de kardeşini trafik kazasında kaybeden Ayşe Kaşkır, 7 yıldan beri oto sanayide kardeşinden kalan çay ocağını işletiyor. Kardeşini...

Abone ol

Kırklareli’de kardeşini trafik kazasında kaybeden Ayşe Kaşkır, 7 yıldan beri oto sanayide kardeşinden kalan çay ocağını işletiyor. Kardeşinin ve kendi ocağının sönmemesi için 7 yıl önce çaycılığa başlayan Kaşkır, hem ağabeyinin ailesine hem de 3 çocuğuna bakıyor.
Kırklareli’de eşinden ayrılarak 3 çocuğu ile kardeşinin yanında yaşamaya başlayan Ayşe Kaşkır (45), 7 yıl önce oto sanayide çaycılık yapan 2 çocuk babası kardeşi Sacit Kaşkır’ı trafik kazasında kaybetti. Ayşe Kaşkır 3 çocuğu, kardeşinin eşi ise 2 çocuğu ile ortada kaldı.

’’SANAYİDE KADIN BAŞINA YAPAMAZSIN’’
Ailenin nafakasını kazanmak için kolları sıvayan Kışkır, önceleri ’’sanayide kadın başına yapamazsın’’ sözlerine rağmen, kardeşinin emanet bıraktığı ocağın sönmemesi için çay ocağının başına geçti. Tüm zorluklara rağmen çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu oto sanayide çalışmaya başlayan Kaşkır, kardeşinin ailesi ile kendi ailesine bakmaya başladı. Hem çay ocağını hem de aile ocaklarının ateşini söndürmeyen sanayinin ’Çaycı Ayşe Ablası’ Kaşkır, “İlk zamanlar zor oldu ama kardeşimin ocağını söndürmemek için bu işe giriştim. Eğer ben bu işi yapmasaydım ocağımız sönerdi. Şimdi iki ocağımız da yanıyor. Sanayide bayan çaycı olarak tek bayanım” dedi.

’’SANAYİ ESNAFIMIZ DURUMDAN MEMNUN’’
7 yıldır çay ocağının işletmesini yapan Kaşkır, “2006 yılında ağabeyimi trafik kazasında kaybettik. Ağabeyim vefat edince sanayide bulunan çay ocağının işletmesini ben yapmaya başladım. 7 yıldır çay ocağını ben işletiyorum. Sanayi esnafımız durumdan çok memnun ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. Bayan olduğum için sanayi esnafı daha çok bizim çay ocağından meşrubat içmeyi tercih ediyor. Durum böyle olunca çok şükür işlerimiz yolunda” şeklinde konuştu.
(İHA)