BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.433,78
HABER /  DÜNYA

Kadın bakanın yasak aşkı ülkeyi karıştırdı

Dışişleri Bakanı ile Butto'nun oğlunun yasak aşkı Pakistan'da ortalığı birbirine kattı.

Abone ol

Pakistan’ın evli ve iki çocuk annesi Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar’ın, Devlet Başkanı Ali Asıf Zerdari’yle 2007’de suikast sonucu ölen Benazir Butto’nun oğlu Bilaval Butto-Zerdari ile ilişkisi olduğunu yazınca ülke karıştı.

Bangladeşli bir gazete, Pakistan’ın evli ve iki çocuk annesi Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar’ın 1.20120929115628.jpg(34), Devlet Başkanı Ali Asıf Zerdari’yle 2007’de suikast sonucu ölen Benazir Butto’nun 24 yaşındaki oğlu Bilaval Butto-Zerdari ile ilişkisi olduğunu yazınca ülke karıştı. Magazin gazetesinin “yasak aşk” dedikodusu, iktidar ile istihbarat teşkilatı arasında gerilim yarattı.

SÜREKLİ MESAJLAŞIYORLAR 

Blitz Weekly gazetesinin iddiasına göre sürekli mesajlaşan ve telefonlaşan Khar ile Butto-Zedari evlenerek İsviçre’ye taşınmayı planlıyorlardı.

Hatta, Khar’ın milyarder bir işadamı olan kocası Firuza Gulzar, şüphelenmeye başlamış, Federal Soruşturma Ajansı’ndan eşinin telefon kayıtlarını istemişti. Khar ve eşi iddiaları “sorumsuz” ve “saçmalık” diye nitelerken Pakistan siyasi çevrelerinde komplo teorileri baş gösterdi.

İSTİHBARAT TEŞKİLATI İFŞA ETMİŞ 

Butto-Zerdari’nin genel başkan yardımcısı, Khar’ın da üyesi olduğu Pakistan Halk Partisi (PPP) yetkilileri; iddialardan Pakistan’ın kötü şöhretli istihbarat teşkilatı ISI’ı sorumlu tuttu.

PPP’nin üst düzey isimleri, ISI’ın, istihabart teşkilatı gözetimindeyken kaybolan ve işkence sonucu öldüğü düşünülen binlerce kişinin araştırılması için Birleşmiş Milletlerin’nin başlattığı soruşturmadan Khar’ı sorumlu tuttuğunu, bu nedenle Dışişleri Bakanı’nın itibarını zedelemeye çalıştıklarını söylediler.