BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.419,21
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'deki galericiler isyan etti!

Kadıköy'deki oto galericiler sabah erken saatinde iş yerinin kapısında mühür görünce şoke oldu.

Abone ol

İNTERNETHABER - Tüm galerilerin kent dışarısına çıkarılması ile ilgili İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği genelge Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile esnafı karşı karşıya getirdi.

Bakanlığın genelgesi üzerine esnafa bir yıl süre veren Öztürk, sürenin dolmasıyla birlikte harekete geçti. Sabah iş yerine gelen esnaf, işyerinin kapısını kilitli bulunca şoke oldu.

Kadıköy esnafı Başkan Öztürk'e tepkili. Karara isyan eden esnaf ise Başkan'a "Bağdat'ı da mühürlesene Başkan!" diye sesleniyor.


Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ise İçişleri Bakanlığı'nın gönderdiği genelgenin gereğini yerine getirdiğini söylüyor.

Mühürleme işlemi sabah erken saatte başladı. Şu ana kadar Göztepe civarındaki onlarca galerinin kapısına mühür vuruldu.

BAĞDAT CADDESİ'NDEKİ ZENGİN
ESNAFA DOKUNMAYACAK MI?


Selami Öztürk'ün aldığı mühürleme kararını daha çok küçük oto galeriler için uygulamaya koyması büyük tepki çekti.

Selami Öztürk ise, Bağdat Caddesi'nde bulunan galeriler için bir hafta içinde işlem yapılacağını belirtti.

Tüm galerilerin şehir dışına taşınacağını vurgulayan Öztürk, "Kimseye ayrıcalıklı davranmıyoruz. Tekrar ediyorum İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinin gereğini yapıyoruz. Benim o kadar büyük ekibim yok bir hafta içinde Bağdat Caddesi ve diğer bölgelerdeki galerilerle ilgili işlem yapılacak" dedi.

DİĞER İLÇELERDE NİYE YOK?

Kadıköy Belediyesi'nin mühürleme işlemi diğer belediyelerde ise söz konusu değil. Şimdiye kadar hiçbir belediye sınırları içindeki esnafa böyle bir tebligat yollamadığı gibi mühürleme işlemi de gerçekleştirmedi. Haliyle de Kadıköy'deki bu tablo kafa karışıklığı yaratıyor.