BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'deki baskında şaşırtan kasa

Kadıköy Belediyesi'ne baskında ele geçen anahtar banka kasasından çıktı.

Abone ol

Kadıköy Belediyesi'ne önceki gün İstanbul Mali Şube ekiplerinin düzenlediği yolsuzluk operasyonunda, rüşvet çarkının toplandığı iddia edilen özel bir banka kasasına ulaşıldı. 

Kadıköy Belediyesi Destek Hizmetleri Müdür Yardımcısı Sabri İlze'nin bankacı bayan bir akrabası üzerine açtırdığı banka kasasının anahtarı İlze'nin üzerinden çıktı. 

Operasyonun ayrıntıları Habertürk gazetesinde yer aldı. "Kiralık rüşvet kasası" başlığıyla verilen haberde baskına ait çarpıcı detaylar yer aldı. Savcılık izniyle açılan kasadan çıkanlar sıralandı.

KADIN KAĞIDI YIRTTI İDDİASI

Ancak iddiaya göre bir kadın bankacı çıkan bir kağıdı hızla yırtmaya başladı. Polis duruma müdahale etti ve topladığı parçaları delil torbasına koydu.

455 TAM ALTIN

Kasadan 455 adet tam altın, ihale kazanan iki ayrı firmanın İlze adına kestiği 100 bin TL ve 25 bin TL'lik çek ile kasada bulunan altınların hangi miktarının hangi belediye çalışanına ait olduğunu gösteren bir çetele ele geçirildi.

Operasyonlar sırasında gözaltına alınan 19 zanlıdan 7 tanesi polis sorgusunun ardından serbest kalırken, aralarında belediye çalışanları ve firma yetkililerinin de bulunduğu 12 kişi adliyeye sevk edildi.