BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'de polisten Berkin Elvan müdahalesi!

Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde saat 19.00 sıralarında buluşan binlerce kişi, ellerinde pankart, döviz ve bayraklarla ara sokaklardan slogan atarak yürüyüşe geçti.

Abone ol

Gezi Parkı olayları sırasında kafasına gaz kapsülü isabet etmesi sonucu ağır yaralanan ve uzun süre yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölüm yıldönümü nedeniyle Kadıköy'de yapılan yürüyüşün ardından olay çıktı.

Polis, havai fişek atan bir gruba plastik mermi ve gazla müdahale etti. 3 kişi gözaltına alındı.

Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde saat 19.00 sıralarında buluşan binlerce kişi, ellerinde pankart, döviz ve bayraklarla ara sokaklardan slogan atarak yürüyüşe geçti. Grup, Mehmet Ayvalıtaş Parkı önünde saygı duruşunda bulunarak, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden gençleri andı.

Kalabalık grup bir süre sonra ikiye ayrıldı. Grubun bir bölümü Kadıköy İskele Meydanı'na geçerken, diğer grup ise Boğa Heykeli önüne geri döndü.

Eylemin sonunda küçük bir grup önlem alan polis ekiplerine doğru havai fişek atmaya başladı. Bunun üzerine, Çevik Kuvvet polisleri de gruba plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Ara sokaklarda bir süre yaşanan kovalamaca sonunda 3 kişi gözaltına alındı.