BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.309,13
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'de mitinge polis müdahalesi

İstanbul Kadıköy Meydanı'nda "Yağmaya Karşı Haydi İstanbul'u Savunmaya" sloganıyla düzenlenen mitinge polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Rengin Arslan'ın haberi.

Abone ol

“Yağmaya Karşı İstanbul’u savunmaya” çağrısıyla bugün Kadıköy’de toplanan binlerce kişinin gündeminde İstanbul’daki yapılması planlanan, göstericilerin 'talan' olarak nitelediği projeler ve geçen haftaya damgasını vuran yolsuzluk operasyonları vardı.

İstanbul Kent Mitingi adı altındaki protesto için Kadıköy iskele meydanına kurulan sahneden şarkılar çalındı. Söğütlüçeşme ve Haydarpaşa yönünden gelenlerin ellerinde ise pankartları ve ayakkabı kutuları vardı.

Gezi Parkı eylemlerinden bilinen Taksim Dayanışması da çağrı yapanlar arasındaydı. Sahnenin arkasında ise üzerinde Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının olduğu bir pankart asıldı.

Miting henüz başlamadan ise göstericiler ve polis arasında, kısa sürede yatıştırılan gerginlik yaşandı; çevik kuvvet biber gazı ve TOMA’dan sıkılan su ile göstericileri dağıtmak istedi.

İlk tartışmanın, bazı göstericilerin polis noktasındaki aramalara itiraz etmesinden çıktığı belirtiliyor.

Karşılıklı çatışma Söğütlüçeşme kortejinin başındaki tertip komitesi görevlilerinin de çabalarıyla sona erdi. Çevik kuvvet miting alanın gerisine çekildi.

Miting konuşmalar ve şarkılarla devam ediyor.

Mitinge katılanlar arasında CHP milletvekilleri Melda Onur, Mahmut Tanal ve HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü de bulunuyor.