BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  GÜNCEL

Kadiköy’de hızlı tren protestosu

Kadıköy’de toplanan bir grup, 25 Temmuz’da hizmete girecek olan hızlı treni protesto etti. Haydarpaşa Garı’na yürüyen grup, hızlı trenin açı...

Abone ol

Kadıköy’de toplanan bir grup, 25 Temmuz’da hizmete girecek olan hızlı treni protesto etti. Haydarpaşa Garı’na yürüyen grup, hızlı trenin açılacağının duyurulduğu afişlerin üzerindeki tren resmine ‘öldürür’ yazarak tepkilerini gösterdi.
Kadıköy Boğa Meydanı’nda toplanan Haydarpaşa Dayanışması ve Kent Dayanışması temsilcilerinden oluşan yaklaşık 80 kişilik bir grup, 22 Temmuz 2004’te Haydarpaşa Ankara seferini yapan trenin yaptığı kazada hayatını kaybedenleri anarak, 25 Temmuz’da açılacak olan hızlı treni protesto etti. Kadıköy Boğa Heykeli’nden Haydarpaşa Garı’na yürüyen grup, ‘Haydarpaşa gardır, gar kalacak’ diye slogan attı. Ellerinde pankart taşıyan grup ile trafikte bulunan araç sürücüleri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Haydarpaşa Garı’na giren grup garda 25 Temmuz’da hızlı trenin açılacağının duyurulduğu afişleri yırttı. Afişlerde bulunan tren resimlerinin üzerine ‘öldürür’ yazan grup, 22 Temmuz’da Haydarpaşa Ankara seferini yapan trenin geçirdiği kaza sonrası hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.
Grup adına açıklama yapan İshak Kocabıyık, 22 Temmuz’da Haydarpaşa Ankara seferini yapan trenin yaptığı kazada 44 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “3 Temmuz 2014 tarihinde Piri Reis test sürüşü esnasında Dilovası İskelesi hattında bekleyen ray otosuna çarpmıştır. Bu kazanın tek tesellisi can kaybı olmamasıdır. Bilim insanları, sendikalar, meslek odaları kaza sonrası başbakandan ‘Eskişehir Pendik arası sinyalizasyon ve sertifikasyon işlemleri tamamlanmadı açmayacağız’ yönünde bir demeç beklerken açılışın 25 Temmuz 2014 tarihinde olacağı açıklamıştır” dedi.
(İHA)