BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.413,65
HABER /  GÜNCEL

Kadıköy'de bir vale 2 müşteriyi öldürüp kaçtı

Özellikle büyükşehirler ve tatil cennetlerinde adeta terör estiren, yüzlerce şikâyete konu olan vale sorunu, bu defa da cinayetle gündeme geldi.

Abone ol

İstanbul Kadıköy’de bir vale, “Aracı geç getirdin” tartışması yaşadığı 2 müşteriyi silahla öldürüp kaçtı. İstanbul Kadıköy’ün en seçkin bölgelerinden Caddebostan Mahallesi İskele Sokak’ta önceki gece yarısı, silah sesleri yankılandı.

İddiaya göre, yemek yedikleri restorandan ayrılmak isteyen Murat Oğuz Orhan (34) ve Emre Adaş (29) adlı iki müşteri, valelerle araçlarının geç getirilmesi konusunda tartışmaya başladı. Olay büyüdü, kavgaya dönüştü. Valelerden biri silahını çekip 2 müşteriye kurşun yağdırdıktan sonra bir taksiye binip kayıplara karıştı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Murat Oğuz Orhan olay yerinde hayatını kaybetti. Gazete Habertürk'ten Uzay Kesmen'in haberine göre karnından vurulan ve kanlar içinde yere yığılan Emre Adaş ise kaldırıldığı hastanede can verdi. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis saldırganın yakalanması için çalışma başlattı.

AYNI YERDE 2. CİNAYET: Tanıklardan bir esnaf olayı şöyle anlattı: “Bağrışmaları duydum. Kapıya çıktığımda silah sıkıldı. İki kişi yerde yatıyordu. Çevredeki restoranlarda müşteriler masaların altına yatmıştı. 7 yıl önce de aynı yerde cinayet olmuştu. Çalışanlardan biri yeni içeriden çıkmıştı hatta” dedi.

10’dan fazla restoran ve kafenin bulunduğu İskele Sokak sakinleri hayli gergin. Sokaktaki valelerin en az 6-7 restorana hizmet verdiğini belirten mahalleli ‘Gündelikçi vale’lerden şikâyetçi: “Burada her akşam kavga gürültü var. Müşteriler arasında sopalı kavgalara şahit oluyoruz. Bir saatten sonra sokağın tadı kaçıyor. Endişe ediyoruz. 2-3 sabit vale var. Ama gündelikçi olarak gelip çalışanlar da oluyor. Haliyle valeleri tanımıyoruz. Kimdir bunlar, arkalarında kim var bilmiyoruz.”

İŞLETMECİLER SUSKUN: Çoğunluğu balık restoranı olan işletmelerin sahipleri ise sessizliğe gömülmüş durumda. Olayla ilgili bilgi vermekten kaçınan işletmeciler, “Konu bizimle ilgili değil” demekle yetiniyor. 2011’de yine İskele Sokak’ta eski ve yeni valeler arasında çıkan silahlı çatışmada Sedat Peker’in eski koruması Hasan Akbaş (38) ile adamı Ali Şahin Gürman (34) hayatını kaybetmişti. 2 kişinin de yaralandığı çatışmada 19 şüpheli gözaltına alınmıştı.