BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.279,52
HABER /  DÜNYA

Kaddafi Zaviye'de katliama başladı

Libya'da gerilim büyüyor. Şiddetin durmadığı Libya'da Kaddafi'nin Zaviye'deki savunmayı yardığı iddia edildi

Abone ol

Çekilmeyeceğini açıklayan ve dünyaya meydan okuyan Libya lideri Kaddafi şiddeti tırmandırıyor.

KENTTE EN AZ 20 TANK GÖRÜLDÜ

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, başkent Trablus'un batısında muhaliflerin kontrolündeki Zaviye'ye yeni bir saldırı başlattı. Bir görgü tanığı, kentte 20'den fazla tank gördüğünü kaydetti. 

EN AZ 30 ÖLÜ

Zaviye'nin merkezindeki bir kliniğin yöneticisi, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, bugün kentte muhaliflerle Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçler arasında çıkan çatışmada çoğu sivil en az 30 kişinin öldüğünü söyledi.

MUHALİFLER ÇEKİLMEK ZORUNDA KALDI

Kaddafi'ye bağlı güçlerin tanklarla kentteki evlere ateş açtıkları yönünde bilgilerin geldiği Libya'da son haber Zaviye'den. Kaddafi'ye bağlı güçler, Zaviye kentindeki savunma hattını yardı. Muhalifler yoğun ateş karşısında geri çekilmek zorunda kaldı.

Açıklamada bulunan muhalif savaşçılardan biri ''Kaddafi güçleriyle sokaklarda çarpışacağız. Kaddafi iktidarda kaldığı sürece teslim olmayacağız'' dedi.

Görgü tanıkları, ağır havan topu, topçu ve makineli tüfek ateşi desteğindeki Kaddafi güçlerinin Zaviye kentindeki savunma hatlarını aştığını bildirmişlerdi.

El Arabiya televizyonu, Kaddafi'ye bağlı güçlerin tanklarla kentteki evlere ateş açtıklarını duyurdu.

Görgü tanıkları, 200 bin kişinin yaşadığı kentin pek çok kısmını kalın, siyah bir duman tabakasının kapladığını ve keskin nişancıların ateş açtığını belirtiyor.

DOĞUDAKİ MUHALİFLER BATIYA İLERLİYOR

Bu arada Libya'nın doğusundaki muhaliflerin, Kaddafi'ye bağlı güçleri Ras Lanuf'tan çıkardıktan sonra batıya doğru ilerlediği bildirildi.

Muhalif güçler, Reuters ajansına yaptıkları açıklamada, savaşçıların, şu anda Ras Lanuf'un yaklaşık 60 kilometre batısındaki Bin Cavad kasabasının kontrolünü ele geçirdiklerini söyledi.

Muhalefet yanlısı Garib Anayzi adlı bir vatandaş da muhalif güçlerin, Bin Cavad'ın 12 ila 15 kilometre ilerisindeki Harava'da olduklarını kaydetti.

ZAVİYE DİRENİYOR

Direnişçilerin sözcülerinden Yusuf Şagan, "Sabahki saldırının ardından yeniden saldırdılar. Batıdan girdiler ve ana meydandaki binalara roket attılar. İyi durumdayız. Gece yeni bir saldırı düzenleyeceklerini düşünüyoruz" dedi.

Ağır çatışmanın izlerini taşıyan kentte, meydandaki bir binanın tamamen yandığı ve çevredeki binaların da delik deşik olduğu bildirildi.

Kent sakinlerinden Abu Akil de Reuters'a yaptığı açıklamada, Kaddafi'ye bağlı birliklerin evleri bombaladığını ve insanların sığındığı bir camiye ateş açtığını söyledi.