BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.432,83
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kaçırılan çocuklar için yürüdüler

Mardin'de, Türkiye genelindeki çocuk kaçırma olayları ve kayıp çocuklar için yürüyüş yaptılar

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Türkiye genelindeki çocuk kaçırma olayları ve kayıp çocuklara dikkati çekmek amacıyla yürüyüş yapıldı
Kent Konseyi öncülüğündeki Edip Mungan İlköğretim Okulu önünden başlayan yürüyüş, Hükümet Konağı Caddesi'nde sona erdi.

Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş öncesinde bir konuşma yapan Nusaybin Belediye Başkanı Gökkan, Mardin ve ilçelerinde özellikle son günlerde yaşanan kız çocuklarına yönelik kaçırma girişimlerinin toplumda büyük korku yarattığını belirtti.

Çocuklar konusundaki sorunların Nusaybin'de her geçen gün artmasının kendilerini kaygılandırdığını ifade eden Ayşe Gökkan, ''Burada toplanmamızın çok önemsenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir sokak arasında iki çocuk ateş yaktığında anında fark ediliyor ve müdahale ediliyor. Ancak çocuklara esrar satan, bağımlı yapmaya çalışan satıcılar bulunamıyor. Bu oldukça kaygı verici bir durumdur'' dedi.

Daha sonra hazırlanan ortak basın metnini okuyan Nusaybin Kent Konseyi Sekreteri Raif Yaman, Türkiye'de 2009 yılının ilk 5 ayında 645 çocuğun kaybolduğunu dile getirerek, ''Ege Bölgesi'nde bu süreçteki kayıp çocuk sayısı yüzde 50 artarak 144'e ulaştı. Organ mafyası her yerde olduğu gibi ülkemizde de çocuk avına devam ediyor'' iddiasında bulundu.

ÖĞRENCİLERİN SİGARA ALIŞKANLIĞI
Yaman, 190 ülkeyi kapsayan bir araştırmaya göre, Türkiye'de ilköğretim ikinci kademe ve lise öğrencileri arasında sigara kullanma alışkanlığında artış belirlendiğine de değinerek, Nusaybin'de ilköğretim ve liselerde okuyan çocuklar arasında sigara kullanımının çok ciddi oranda artış gösterdiğini söyledi.

Cezaevlerindeki çocukların durumuna da dikkati çeken Yaman, Türkiye'de 16 ayda 3 bin 184 çocuğun sanık sandalyesine oturduğunu ve 407 çocuğun siyasi suçtan yargılandığını da sözlerine ekledi.

Hükümet Konağı Caddesi'ne kadar yürüyen katılımcılar, daha sonra dağıldı.