BIST 9.687
DOLAR 32,59
EURO 34,86
ALTIN 2.505,75
HABER /  GÜNCEL

Kaçırılan asker geri getirilecek

Diyarbakır’da PKK’nın gençlik yapılanması tarafından kaçırılan uzman çavuşun serbest bırakılması için heyet oluşturuldu. Heyetin bugün uzman...

Abone ol

Diyarbakır’da PKK’nın gençlik yapılanması tarafından kaçırılan uzman çavuşun serbest bırakılması için heyet oluşturuldu. Heyetin bugün uzman çavuşu alarak Lice İlçe Kaymakamlığı’na teslim etmesi bekleniyor.
Edinilen bilgiye göre, 27 Mayıs tarihinde Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatarak eylem yapan PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, Hani-Lice ilçeleri yol ayrımında seyir halindeki bir aracı durdurarak, Amasya Merzifon ilçe nüfusuna kayıtlı İlhan Çalışkan kaçırmıştı. Uzman çavuş Çalışkan’ın Mardin’in Derik ilçesinde görev yaptığı ve hastanede yatan kızını ziyaret için Diyarbakır üzerinden Erzurum’a giderken kaçırılmıştı.
Bir süre önce Lice’de sivil yurttaşlarca alıkonulan Uzman Çavuş, Diyarbakır’dan Lice’ye giden bir heyet tarafından teslim alınıp Lice Kaymakamlığı’na teslim edilecek.
İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada kaçırılan uzman çavuşun alınması için bir heyet oluşturulduğu belirtildi. Açıklamada, "Heyette BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Nahit Eren, KESK Dönem Sözcüsü Ramazan Kaval bulunmaktadır. Uzman çavuşun heyet tarafından, gün içerisinde Lice Kaymakamlığı’na teslim edilmesi bekleniyor" denildi.
(İHA)