BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,88
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Kaçak Saray’a müzelerden ne kadar eser gönderildi?'

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e, “Müzelerden Kaçak Saray’a hiç tarihi, sanat eseri gönderildi mi? diye sordu

Abone ol

Kültür ve Turizm bakanı Ömer Çelik’in yanıtlaması istemiyle TBMM’ye önerge sunan Umut Oran, şu sorulara yanıt verilmesini istedi:

- Bakanlığınıza bağlı müzelerin envanterlerinde olup da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde 2007-2014 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı’na (Ankara ve İstanbul birimlerine) kaç adet sanat eseri, tarihi eseri tahsis edildi, geçici olarak verildi, bunların tam listesi nedir?

- 11. Cumhurbaşkanı döneminde Cumhurbaşkanlığına tahsis edilen söz konusu tarihi eserlerin, sanat eserlerinin hangileri iade edildi? Bu eserlerin tam listesi ve iade edilme tarihleri ayrı ayrı nedir?

12’nci Cumhurbaşkanına giden eserlerin listesi

- 12. Cumhurbaşkanı’nın göreve başladığı Ağustos 2014’ten itibaren Cumhurbaşkanlığı’na ve Atatürk Orman Çiftliğinde inşa edilen saraya bakanlığınızdan gönderilen tarihi eser, sanat eseri var mıdır?

- Bakanlığınız müzelerinde olup da 12. Cumhurbaşkanına ve maiyetine AOÇ’deki yeni ‘kaçak’ saray, Dolmabahçe Sarayı Çalışma Ofisi ve Vahdettin Köşkü’ne gönderilen eserlerin tam listesi ve gönderilme tarihleri ayrı ayrı nedir?”