BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  GÜNCEL

Kaç öğrenci okulda taciz gördü!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 2002-2015 yıllarında kaç kız ve kaç erkek öğrencinin okullarda taciz gördüğü gerekçesiyle şikayette bulunduğunu sordu.

Abone ol

Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Şehit Hüseyin Aytürk Çok Programlı Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı Yavuz G’nin kız öğrencileri sık sık taciz ettiği, kazan dairesine götürdüğü, sigara ikram ettiği ve para teklif ettiği iddiası doğru mudur?

Öğrencilerin aileleri Yavuz G’nin meslekten men edilmesini isterken, okul müdürünün kız öğrencilere, ‘Erkeklerle yan yana gezmeyin’ tavsiyesinde bulunduğu iddiası doğru mudur?

Öğrencilerin aileleri Yavuz G’nin meslekten men edilmesini isterken, İlçe Milli Eğitim Müdürünün idari soruşturma bile açmadığı ve ‘Ortada hiçbir şey yok’ iddiası doğru mudur?

İddialar doğru ise Şehit Hüseyin Aytürk Çok Programlı Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcısı Yavuz G hakkında soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

İddialar doğru ise olayın akabinde kız öğrencilere, ‘Erkeklerle yan yana gezmeyin’ tavsiyesinde bulunan Şehit Hüseyin Aytürk Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü hakkında soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

İddialar doğru ise, idari soruşturma bile açmayan ve ‘Ortada hiçbir şey yok’ diyen İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında soruşturma başlatılmış mıdır ya da başlatılacak mıdır?

2002-2015 yılları arasında 6 Mart tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre kaç kız ve kaç erkek öğrenci okullarda öğretmen, müdür yardımcısı ve müdür tarafından taciz gördüğü gerekçesiyle şikayette bulunmuştur? Bu şikayetler ile ilgili açılan soruşturma var mıdır? Varsa, sayısı kaçtır?
2002-2015 yılları arasında 6 Mart tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre kız ve erkek öğrenciyi tacizden kaç öğretmen, müdür yardımcısı ve müdür görevden alınmıştır?

2002-2015 yılları arasında 6 Mart tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre kız ve erkek öğrenciyi tacizden kaç öğretmen, müdür yardımcısı ve müdürün görev yeri değiştirilmiştir?

2002-2015 yılları arasında 6 Mart tarihi itibariyle Türkiye genelinde illere göre kız ve erkek öğrenciyi tacizden sonra görev yeri değiştirilen kaç öğretmen yeni görevine müdür yardımcısı ve müdür olarak devam etmiştir?

AKP Hükümeti okullarda yaşanan bu taciz skandallarının önüne nasıl geçecektir?

Tacize uğrayan ve psikolojisi bozulan öğrencilere destek verilmekte midir?”