BIST 9.142
DOLAR 32,39
EURO 35,03
ALTIN 2.326,59
HABER /  DÜNYA

KABİR ZİYARETİNE GİDEN OTOBÜS DEVRİLDİ: 5 ÖLÜ, 21 YARALI

Kahramanmaraş’tan Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki Ökkeşiye hazretlerinin kabrini ziyarete giden vatandaşların bulunduğu yolcu otobüsü devri...

Abone ol

Kahramanmaraş’tan Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki Ökkeşiye hazretlerinin kabrini ziyarete giden vatandaşların bulunduğu yolcu otobüsü devrildi. Kazada, ilk belirlemelere göre biri çocuk 5 kişi öldü, 21 kişi de yaralandı.
Kaza, saat 09.30 sıralarında Kahramanmaraş Adana Karayolu’nun 14. kilometresindeki Çakallı mevkiinde meydana geldi. Kahramanmaraş’tan bir grup vatandaş 46 KT 218 plakalı otobüsü kiralayarak Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki Ökkeşiye hazretlerinin kabrini ziyaret etmek için yola çıktı.
Sürücüsü belirlenemeyen otobüs, Çakallı mevkiine geldiğinde havanın yağışlı olması nedeniyle direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu devrilerek tarlaya yuvarlandı. Kazada ilk belirlemelere göre araç sürücüsünün de içerisinde bulunduğu biri çocuk 5 kişi hayatını kaybetti, 21 kişi de yaralandı.
Kazanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıları ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırdı.
Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Kahramanmaraş Belediye Başkanvekili Cevdet Kabakçı ve İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil de kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Kaza nedeniyle yoğunlaşan ulaşım, jandarma ve polis ekiplerinin kontrolünde sağlanıyor.
(İHA)