BIST 8.774
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.238,07
HABER /  MEDYA

Kabinenin yeni bakanları belli oldu!

Abdulkadir Selvi, CNN Türk'te kabineye girecek muhtemel isimleri açıkladı. Kabinede köklü bir değişiklik olmayacağını iddia eden Selvi, listeye girecek yeni isimleri de açıkladı.

Abone ol

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım'ın kabinede köklü bir değişiklik yapmayacağını, 6 ya da 7 ismin değişeceğini açımladı. Selvi yeni bakanların da isimlerini açıkladı.

Abdulkadir Selvi, CNN Türk'te bugün kurulması beklenen yeni hükümetle ilgili Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. Selvi, kabinede köklü bir değişikliğin beklenmediğini söylerken kabinedeki değişiklikler hakkında bilgi verdi. İşte Selvi'nin o sözleri:

"Yeni kabinede çok büyük değişiklik beklenmiyor. 6 ya da 7 bakanın değişeceği konuşuluyor. Ekonominin kaptanlığına Berat Albayrak'ın ismi

şu sıralar yeniden ön plana çıkmış durumda. Ömer Çelik, Nurettin Canikli, Nihat Zeybekçi ve Mustafa Şentop'un kabineye girdiği yönünde bilgiler var. İki isim daha var; ancak bu isimleri teyit ettirme imkanım olmadı. Çok büyük değil, sınırlı bir değişikliğin olacağı söyleniyor. Bu isimlerin bir kısmı Sayın Davutoğlu istemediği için kabinede yer almamıştı. Bir de kabinede Davutoğlu'nun özellikle çalışmak istediği isimler vardı. Sayın Lütfi Elvan gibi, Mehmet Şimşek gibi... Öyle gözüküyor ki istenmedikleri kabineye girecek bu isimler. Bu anlamda yeni kabinede 6 değişiklikten bahsediliyor."