BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.245,88
HABER /  GÜNCEL

Kabinedeki hangi isim Hüseyin Çelik'i şoke etti!

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik Davutoğlu'nun Bakanlar Kurulu'nu değerlendirdi. Çelik Yalçın Akdoğan'ın yeni görevini açıklarken şaşkınlığını da paylaştı.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik NTV'de  katıldığı programda yeni Bakanlar Kurulu'nu değerlendirdi. 

YAZICI HÜKÜMETİN SÜVARİ KAPTANIYDI! ŞAŞIRDIM!

Çelik eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın kabine dışı kalmasına şaşırdığını söyledi. Çelik, "Hangi değerlendirmelerle kabine dışı kaldı bilmiyorum. Yazıcı hükümetin süvari kaptanıydı. Keşke Hayati Bey kabinede olsaydı. Hükümetin süvari kaptanıydı" diye konuştu.

Bakanlar Kurulu'na yeni katılan ve kabineden ayrılan üyeleri değerlendiren Çelik şunları söyledi:

İLLE DE GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLMASI GEREKMİYOR

Beşir hocamız da neredeyse hiç değişmeden bakanlık yapan arkadaşlarımızdan bir tanesiydi. Bundan sonra da biz Beşir hocanın ilim bilgisinden, malum siyasete girerken ANAP'ın başındaydı, vatandaşın nabzının nasıl tutulacağını bilen, insanların sinir uçlarına nasıl dokunulur bunu çok iyi bilen, onun tecrübelerinden partinin en üst düzeyinden yararlanacağını düşünüyorum. Beşir Atalay bey MKYK üyesidir. Ancak ille de birinin partide hizmet edebilmesi için, belli danışma gruplarında yer alması için, ille de genel başkan yardımcısı olması gerekmiyor.

TAKDİR GÖREVİ VERENLERİN

Emrullah bey birinci dönemde olan bir arkadaşımız. Başbakan'ın ekibinde çalışan bir arkadaşımız. Tercümanlığını yapan birisiydi biliyorsunuz. Arapçası çok iyi olan bir arkadaşımız. Takdir görevi verenlerdedir.

HİÇBİR GÖREVE TALİP OLMADIM

Ben siyasi hayatım boyunca şunu gördüm, insanlar bir şeyin peşinde koşarsa bu itici gelir. Ben hiçbir göreve talip olmadım. Sizde bir cevher varsa, bunun takdir edilmesi gerekiyor. Rahmetlinin bir sözü var, gençlerle başbaşa diye bir kitap var. Diyor ki "yeterki sen herkesin aradığı cevher ol, yerde kalmazsın" Dolayısıyla Emrullah bey siyasette uzun yılları olan bir arkadaşımız. Bir devlet tecrübesi oldu. TİKA ona bağlıydı. Dış Türkler ve Akraba Toplulukları ona bağlıydı. Buralarda onun da ciddi tecrübeleri oldu.

BEŞİR ATALAY'IN GÖREVLERİNİ AKDOĞAN YÜRÜTECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR

Ben tabi iki Başbakan Yardımcısı, iki değerli arkadaşımız geldi, Akdoğan ve Kurtulmuş. Sayın Başbakan görev dağılımını yaparken neyi takdir eder bilemem, Beşir Atalay'ın yürüttüğü görevleri Yalçın Akdoğan yürütecek gibi görünüyor.

EMRULLAH İŞLER'DEN BOŞALAN GÖREVLER KURTULMUŞ'A VERİLİR GİBİ

Emrullah beyin görevini Numan Kurtulmuş yürütecek gibi görünüyor. TİKA bizim yabana atmayacağımız bir şey. İtibar unsurlarından birisidir. TİKA'nın çok büyük hizmetleri oldu.
Büyük ihtimalle Emrullah İşler'den boşalan görevler Numan Kurtulmuş'a verilir gibi geliyor bana. Ama Başbakan'ın takdiridir.

YALÇIN BEY MESELEYE VAKIFTIR

Yalçın Akdoğan bir akademisyen aynı zamanda. Kürt meselesinin arka planını bilen arkadaşlardan birisi. Çözüm sürecinde de Yalçın bey meselenin ortasında olan arkadaşlarımızdan bir tanesidir. Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Sadullah bey, Bekir bey, MİT Müsteşarı vesaire, bir heyet tarafından hep yürütüldü. Ben Yalçın beyin meseleye vakıf olduğuna inanıyorum. Ciddi bir müktesebata sahip olduğuna inanıyorum.

ÇAVUŞOĞLU'NU SİYASETE BEN KAZANDIRDIM

Belki kamuoyuna bunu ilk defa söyleyeceğim. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu benim siyasete kazandırdığım arkadaşlardan birisidir. 1999'da Mevlüt bey, STK'nın içerisindeydi. Benimle de yakın temasları olan STK'ydı. Ben orada Mevlüt beyi tanıdım. İstikbal vaat eden bir arkadaş olduğuna kanaat getirmiştim. Mevlüt beyi kurucu yapması için ben önerdim. CV'sini Başbakan'a ben arz ettim. Kurucular arasına aldı, sonra vekil adayı oldu. Mevlüt bey işinin hakkını veren bir arkadaşımız oldu. Her şeyden önemlisi Avrupa Konseyi gibi bir parlamentoda, iki dönem başkanlık yaptı. Ondan önce de zaten Türk grubu başkanıydı kendisi. Mevlüt beyin, AB Bakanı olmadan önce böyle bir birikimi var. Avrupa'yı iyi bilen bir arkadaşımız, orayı çok iyi bilen bir arkadaşımız. Çok iyi ilişkileri olmuş bir arkadaşımız. Dışişleri Bakanı olunca da, üç merkez var ABD , Avrupa ve Uzakdoğu. Dolayısıyla dünyadaki ekonomik ağırlığın merkezlerinden birisi olan Avrupa'da, Mevlüt bey Avrupa Konseyi'nde başkanlık yapmak gibi çok önemli görev üstlendi. Dışişleri Bakanı olması çok isabetlidir.

HAKAN FİDAN'IN ORADA KALMASI TAKDİR EDİLDİ

Hep Hakan beyin adı geçiyordu, sayın Hakan Fidan da MİT Müsteşarı olarak çok önemli görevler üstlenmiş bir arkadaşımızdır. Bu sonuçlanıncaya kadar Hakan Fidan'ın orada kalması takdir edildi. Volkan bey zaten malum diplomat arkadaşlarımızdandır. O dünyadan geldi, o jargona hakim olan, bizati işin içinde olan bir arkadaşımızdı. Ben Volkan beyin de hem diplomat tecrübesini, buraya taşıyacağına ve çok iyi bir AB Bakanı olacağına inanıyorum.