BIST 9.441
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,10
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kabine değişikliği en çok onu yordu

Ahmet Davutoğlu yerine Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Mevlüt Çavuşoğlu hem görev devreden hem de görev devralan tek bakan oldu.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturan Mevlüt Çavuşoğlu önce Avrupa Birliği Bakanlığı'ndaki görevini Volkan Eker'e devretti ardından da Dışişleri Bakanlığı'ndaki görevine başladı.

Çavuşoğlu,  “Hem bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, dış politikamız için çalışacağız” dedi.

Başbakan vekili Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Hükümet'te Dışişleri Bakanlığına getirilen Mevlüt Çavuşoğlu, cuma namazı için Kocatepe Camisi'ne gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kendisine duydukları güvenden dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı'nın önemli ve şerefli bir görev olduğunu vurguladı.

Çavuşoğlu, "Bugüne kadar nasıl tüm konumlarımızda, görevlerimizde, ülkemiz, milletimiz için elimizden geleni yaptıysak, bu zorlu görevde de gece gündüz çalışarak, hem bize güvenenleri mahcup etmeyeceğiz hem de ülkemiz, dış politikamız için çalışacağız" dedi. 

KADERDE BU DA VARMIŞ!

Bir gazetecinin Başbakan Davutoğlu ile "halef-selef" olacaklarını ifade etmesi üzerine Çavuşoğlu, "Bizim 300 yıla yakın ata dostluğumuz var. Kaderde bu da kısmetmiş, halef-selef oluyoruz. Bu bizim için hem büyük bir mutluluktur hem de onurdur" diye konuştu.

Volkan Bozkır'ın da AB Bakanlığı'na getirilmesini de değerlendiren Çavuşoğlu, Bozkır'ın "ağabey" dedikleri bir büyük olduğunu belirtti.

Bakan Çavuşoğlu, Bozkır'ın AB ile ilişkileri ve AB sürecini en iyi bilenlerden olduğunu kaydetti.

İLK DURAK AB BAKANLIĞI

Mevlüt Çavuşoğlu cuma namazı sonrası Avrupa Birliği Bakanlığı'na giderek görevi halefi Volkan Bozkır'a devretti.