BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kabine değişikliği depremi yolda Bakanlar Kurulu'nu çoğu gidiyor!

Kabinede büyük değişiklik yolda. Başbakan Binali Yıldırım'ın dün sinyalini verdiği Bakanlar Kurulu'ndaki değişiklik sınırlı değil büyük bir değişiklik olacak. Hangi bakan gidecek hangi bakan kalacak sorusu ise henüz yanıtsız.

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Bakanlar Kurulu'nda yapılacak revizyona ilişkin ilk kulisleri bugünkü köşesine taşıdı. 

Başbakan Binali Yıldırım dün gazetecilere yaptığı açıklamada kabinede değişiklik sinyali vermişti. Selvi, Binali Yıldırım'ın açıklamaları sonrası AK Parti kulislerinin nabzını tuttu. Selvi'nin edindiği bilgilere göre kabine değişikliği basit değil geniş çaplı bir revizyon yaşanacak. Kabine değişikliği kararında Kürt oylarındaki artış ve büyükşehirlerdeki oy kaybının etkili olacağı da bir diğer kulis.

İşte Selvi'nin bugünkü köşesinden yazdığı kabine değişikliğine ilişkin detaylar:

"...Başbakan sinyalini verdi. Kabine değişecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan küçük çaplı değişiklikleri tercih etti ama AK Parti kulislerine göre bu kez kabinede geniş çaplı bir revizyon olacak. Kürt oylarındaki artışın kabinede karşılık bulması bekleniyor.

Başbakan Binali Yıldırım, genişletilmiş il başkanları toplantısının kapalı bölümünde, “Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nden gelen anlamlı oylardan ötürü teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yok, kazananı var. Herkesi kucaklamamız lazım” diye konuştu.

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, “Türkiye’nin yeni bir Kürt politikasına ihtiyacı var. Güvenlik mi, yeni Kürt politikası mı demek doğru değil. Bunlar birbirinin alternatifi değil. Güvenlikten taviz verilemez. Ama AK Parti’nin yeni bir Kürt politikasına ihtiyacı var. Kürtlerin referandumda verdiği desteği görmezden gelmek, AK Parti’ye verilecek en büyük zarardır” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLERDEKİ HAYIR OYLARI KABİNEYİ DE EKONOMİYİ DE DEĞİŞTİRECEK

AK Parti açısından en başta gelen, İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük şehirlerdeki sonuçlar. Çünkü 30 büyük şehirden 17’si hayır dedi. Bu sonuçlar hem kabineye hem ekonomi politikalarına yansıyacak.

Referandum sonuçlarının Melih Gökçek ve Kadir Topbaş etkisi ise yerel seçimlerde görülecek."