BIST 8.730
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.234,21
HABER /  GÜNCEL

Jülide Sarıeroğlu kimdir Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

Binali Yıldırım bugün yeni kabineyi açıkladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı değişti. Yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu oldu. Peki Jülide Sarıeroğlu kimdir aslen nereli? 38 yaşındaki Jülide Sarıeroğlu bir ilki başardı.

Abone ol

Kabinede Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte ikinci kadın bakan olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı koltuğuna oturan Jülide Sarıeroğlu, 26 yıl sonra bir ilki başardı. 38 yaşındaki Sarıeroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarihindeki ikinci kadın bakan olarak tarihe geçti.

Çalışma Bakanlığı'ndaki ilk kadın bakan İmren Aykut olmuştu. Turgut Özal hükümetinde yer alan Aykut, 21 Aralık 1987 ile 23 Haziran 1991 tarihleri arasında görev yapmıştı.

65.hükümet kabine revizyonu belli olurken yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu oldu. 2015 yılından beri AK Parti Ankara Milletvekili olan Jülide Sarıeroğlu 38 yaşında. Adana doğumlu olan Jülide Sarıeroğlu Hak- İş kadın komitesi başkanı.

JÜLİDE SARIEROĞLU KİMDİR?

7 Haziran 1979 Adana doğumlu olan Sarıeroğlu; ilk, orta ve lise öğrenimini Adana'da tamamlamasının ardından Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

jülide sarıeroğlu kimdir

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 2. Olağan Kongresi'nde MKYK üyesi olarak seçildi. 2009 Türkiye yerel seçimleri'nde Çankaya Belediyesi AK Parti Belediye meclis üyesi olarak seçildi. Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Sarıeroğlu, Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde tekrar AK Parti Ankara milletvekili olarak meclise girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesidir.

HAK İŞ KADIN KOMİTESİ BAŞKANI

2004 yılından itibaren HAK-İŞ Kadın Komitesi Kadın Komitesi Başkanı, Sosyal Politika ve Endüstri İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı olarak çalışmalarını sürdürdü.Çalışma hayatı, endüstri ilişkiler, kadın, gençlik, çalışan çocuklar, sosyal politika; işsizlik, istihdam, kayıtdışı, yoksulluk, gelir dağılımı, mesleki eğitim, mesleki yeterlilik, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında çalışmalar yaptı. Ülkemizin tamamına yayılan, farklı sektörlerde Kadın istihdamı ve sendikal hareket, çalışan çocuklar sorunu, istihdam odaklı mesleki eğitim, iş sağlığı ve güvenliği, kayıtdışı istihdamla mücadele, sosyal diyalog gibi alanlarda ulusal ve uluslar arası birçok projenin tasarlanmasına katkı verdi ve koordinatörlük görevlerini yaptı.Kadın Çalışmaları El Kitabı-Çalışan Kadınlar: Hakları ve Yeni Yasal Düzenlemeler başlıklı kitabı bulunmakta.Ayrıca Kayıtlı Çalışmanın Avantajları, İş Arama Teknikleri, Çocuk Hakları, AB Ülkelerinde En İyi İkili Sosyal Diyalog ile İşyerlerinde Bilgilendirme ve Danışma Konseyleri Örnekleri isimlerinde ortak kitapları bulunmakta. Sarıeroğlu 7 Haziran TBMM 25. Dönem milletvekilliği seçiminde milletvekili seçildi.