BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.489,97
HABER /  GÜNCEL

John Kerry'den diplomatik nezakete aykırı oturuş

Gazze ve İsrail arasındaki ateşkesi görüşmek için bir araya gelen Ahmet Davutoğlu ile John Kerry'nin görüşmesine oturma krizi damga vurdu

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bugün ABD'li mevkidaşı John Kerry ile Gazze ile İsrail arasındaki ateşkesi görüşmek üzere Paris'te buluştu.

İkilinin buluşmasından geçilen bir karede 'gayet efendi' bir şekilde oturan Davutoğlu'nun karşısında Kerry'nin 'bacak bacak üstüneden çok farklı bir şekilde'oturması dikkat çekiciydi. Kerry'nin mevkidaşı karşısında bu şekilde oturması diplomasi ve nezaket teamüllerini hayli zorladı.

ahmet davutoğlu john kerry.jpg

Geçtiğimiz Çarşamba günü Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile görüşen Kerry'ye, toplantıya girmeden önce güvenlik görevlileri tarafından metal dedektörlerle üst araması yapılmıştı. Kerry'nin yardımcıları ise hem x-ray cihazından geçirilmiş hem de metal dedektörle aranmıştı. ABD Dışişleri Bakanı bu duruma sessiz kalmıştı, tepki göstermemişti.

john kerry sisi.jpg

ABD Başkanı Barack Obama'nın 2012 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinin Beyaz Saray tarafından servis edilen bu fotoğrafı o dönem büyük tartışmalara neden olmuştu.

barack obama.jpg

1999 yılında dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile dönemin ABD Başkanı Bill Clinton'ın Oval Ofis'te çekilen bu fotoğrafı da olay yaratmıştı.

bill clinton bülent ecevit.jpg