BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,47

JÖAK kapılarını ilk kez açtı

JÖAK kapılarını ilk kez açtı

Jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), kapılarını açtı

JÖAK kapılarını ilk kez açtı

Korku nedir bilmiyor, yetenekleriyle hayranlık uyandırıyorlar. Zorlu eğitimlerin üstesinden geliyor, vazgeçmeyi akıllardan geçirmiyorlar. Hataya yer olmayan operasyonlar için eğitilen jandarmanın özel operasyon timleri alanında dünyanın sayılı timleri arasında yer alıyor.

JÖAK kapılarını ilk kez açtı

Jandarmanın en seçkin birliği Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK), kapılarını açtı. AA ekibi, rehine kurtarma ve özel operasyonlarda uzman Jandarma Komando Operasyon Taburu'nun özel operasyon timlerinin eğitimlerini görüntüledi.

JÖAK kapılarını ilk kez açtı

JÖAK, personelini seçerek alıyor. Bu birliğe katılmak isteyen jandarmalar, Jandarma Genel Komutanlığı'na dilekçeyle başvuruyor. Yapılan değerlendirmenin ardından uygun görülenler JÖAK'ta atış, spor, mülakat testlerine giriyor.

JÖAK kapılarını ilk kez açtı

Bu testlerde başarılı olanlar önce iki haftalık intibak eğitimine alınıyor. Eğitimin ardından Jandarma Komando Operasyon Taburu'nda 16 haftalık yoğunlaştırılmış yeterlilik eğitimi veriliyor. Eğitimler kapsamında tim üyeleri bina, uçak, tren ve kara araçlarından rehine kurtarmanın yanı sıra birçok eğitim alıyor. Taburda özel operasyon timlerinin yanı sıra keskin nişancı timleri de görev yapıyor.