BIST 8.975
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.293,24
HABER /  GÜNCEL

Jirki aşiretinden PKK açıklaması kellesini alacaktık

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Jirki aşiretinin temsilcisi Tahir Adıyaman o anları anlattı.

Abone ol

ŞIRNAK'ın Beytüşşebap ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaralanan Jirki aşiretinin temsilcisi olarak tanınan Tahir Adıyaman, saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensuplarının sivilleri kalkan yaparak kaçtığını belirterek, "Eğer siviller olmasaydı hepsinin kellesini alacaktık. Ayağıma iki kurşun isabet etti, beni acilen başka bir araçla köye getirdiler.." dedi.

Şırnak Asker Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından ilçeye bağlı Ayvalık köyündeki evine dönen 65 yaşındaki adıyaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK mensuplarının saldırısının, yalnızca Jirki aşiretine değil tüm bölge halkına yapıldığını söyledi.

Olay günü yaşadıklarını anlatan Adıyaman, saldırının Ayvalık köyünden Beytüşşebap'a özel araçla gittikleri sırada Hisarkapı köyü yakınlarında yapıldığını ifade etti.

KIZ ÖĞRENCİLERİ DAĞA KAÇIRACAKLARDI

PKK'lı 5-6 teröristin olay günü Beytüşşebap yolunu keserek kimlik kontrolü yaptığını dile getiren Adıyaman, lise öğrencilerinin de içinde bulunduğu otobüsteki bazı kızları dağa götürmek için girişimde bulunan teröristlerin, araçlarını fark ettiğini belirtti.

Adıyaman, "Biz yolda kaza olduğunu düşünerek teröristlerin durdurduğu araçlara yaklaşırken teröristler bizi fark etti. Geri geri uzaklaşmak istediğimiz sırada bize ateş etmeye başladılar. Arabamız bir kayaya çarptı, oğlum ve yanımdaki korumalarım ateşe karşılık verdi. Yaklaşık 10 dakika çatışma sürdü. Teröristler sivilleri kendilerine kalkan yapıp oradan gasbettikleri bir Otomobil ile uzaklaştı. Eğer siviller olmasaydı hepsinin kellesini alacaktık. Ayağıma iki kurşun isabet etti, beni acilen başka bir araçla köye getirdiler." diye konuştu.

Daha sonra Şırnak'tan kalkan askeri helikopterin Beytüşşebap'a gelerek kendisini Şırnak Asker Hastanesi'ne götürdüğünü anımsatan Adıyaman, tedavisinin ardından sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.

PKK KORKTUĞU İÇİN GERİ ADIM ATTI

Terör örgütünün saldırı sonrası ortaya attığı iddiaları değerlendiren Adıyaman, olayın tüm çıplaklığıyla ortada olduğunu, teröristlerin kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmalarında da olayı itiraf ettiklerini belirtti.

Adıyaman, terör örgütü mensuplarının kendilerinden korktuğu için geri adım attığını vurgulayarak, "Biz 32 yıldır devletimiz ile beraberiz. PKK ile mücadelede 100'e yakın şehit verdik. PKK'nın ne dini var, ne imanı, bizi öldüreceklerdi. Öldüremediler sonra 'biz yapmadık' diyorlar. Şerefime yemin ederim ki biz biliyoruz kimin yaptığını. Korkularından inkar ediyorlar. İnkar etmesinler." ifadelerini kullandı.

SALDIRI BÖLGE HALKINA YAPILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisini arayarak "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini anlatan Adıyaman, saldırının sadece kendisine değil, bölge halkına yapıldığını söyledi.

Aşiret olarak devletin yanında olmaya devam edeceklerini bildiren Adıyaman, "Türkiye'den, yurt dışından on binlerce 'geçmiş olsun' telefonu geliyor. Hakkari'den, Van'dan, İran'dan aşiret liderleri gelip 'geçmiş olsun' dediler. Bana yapılan saldırının tüm aşiretlere yapıldığını söylediler. Çözüm Süreci'nde de halk biraz gevşedi ancak herkes terörün yüzünü bir kez daha gördü. PKK halkın elinde ne varsa alıyor. Halka zulüm ediyor." şeklinde konuştu.

BARIŞ PKK BİTMEDEN GELMEZ

Terör örgütünden korkmadıklarını, sonuna kadar mücadele edeceklerini kaydeden Adıyaman, şunları söyledi:

"Aşiret olarak biz devletimizin yanındayız, devletimize inanıyoruz. Her şeyi Allah'ın izniyle devletimiz yapar. Oğlum gitsin, kellem gitsin hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ne söz verdim, hiçbir zaman hainlik yapmam. Barış, PKK bitmeden gelmez. PKK, Türkiye Cumhuriyeti topraklarını terk etmeden bu memlekette huzur yok. Kim ne derse desin, hiçbir zaman isteklerini kabul etmeyeceğiz. PKK, asker ve polisin gitmesini istiyor, devlet buna izin vermez, bunlara fırsat vermez."

Terör örgütü mensuplarının Adıyaman'a yönelik saldırısının tanığı Hüseyin D. ise eşi ile Beytüşşebap'tan hastaneden dönerken yolu kesen teröristlerin kimlik kontrolü yaptığı sırada olayın gerçekleştiğini anlattı.

PKK'lı teröristlerin bazı kız çocuklarını dağa götürmeye çalıştığını belirten Hüseyin D, "Tahir ağam gelmeseydi, kızları götüreceklerdi. Çatışma 10 dakika sürdü. Onun sayesinde başkaları kurtuldu." dedi.

OLAY

Ayvalık köyünden 11 Nisan'da Beytüşşebap ilçesine giden Tahir Adıyaman'ın içinde bulunduğu araca bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlar ile ateş açılmıştı. Ayağından yaralanan Adıyaman, kaldırıldığı Beytüşşebap Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından helikopterle sevk edildiği Şırnak Asker Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.