BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  GÜNCEL

JetBlue pilotu akli nedenlerden dolayı suçsuz

Amerika'daki bir mahkeme, uçurduğu uçakta bomba olduğuna dair bağırdıktan sonra yolcular tarafından zapt edilmek zorunda kalınan bir pilotu akli maluliyet halinden dolayı suçsuz buldu.

Abone ol

Amerika’da bir mahkeme, uçurduğu uçakta bomba olduğuna dair bağırdıktan sonra yolcular tarafından zapt edilmek zorunda kalınan bir pilotu akli maluliyet halinden dolayı suçsuz buldu.

Texas eyaletinin Amarillo şehrindeki mahkemenin hâkimi JetBlue havayolu pilotu Clayton Osbon’ın “şiddetli akıl hastalığı veya kusuru” olduğunu açıkladı.

Mahkemeye çıkarılmadan önce akli dengesinin yerinde olduğuna karar verilen Osbon, 6 Ağustos tarihinde yapılacak duruşmadan önce bir daha sınanacak. Bu duruşmada pilotun serbest bırakılıp bırakılamayacağına karar verilecek.

Pilot New York – Las Vegas uçuşu sırasında uçuş ekibine müdahale etmekle suçlanıyor.

Osbon’ın 27 Mart tarihinde sergilediği davranıştan dolayı uçak acil iniş yapmak zorunda kalmıştı.

Uçakta bulunan yolcular, bombalar ve teröristler hakkında bağıran pilotu zapt etmek zorunda kaldıklarını açıklamıştı.

O dönemde havayolu şirketi JetBlue, pilotun risk teşkil ettiğine dair sicilinde hiçbir belirti olmadığını açıklamıştı.

Mahkeme kayıtları Osbon’un “açık ve tatmin edici kanıtlar kullanarak” serbest bırakılması durumunda tehlike teşkil etmeyeceğini göstermek zorunda olduğunu belirtiyor. Aksi takdirde yargıç pilotu akıl hastanesinde gönderebilir.

Bir JetBlue sözcüsü, havayolunun Osbon’u bünyesinde tutmaya devam ettiğini, ama “gayri faal durumda” bulunduğunu söyledi. Sözcü şirketin pilotun ailesine destekte bulunduğunu da ekledi.