BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  GÜNCEL

ABD Başkan Yardımcısı Biden'in Ankara turu sürüyor

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'ya geldi. Devletin zirvesiyle görüşecek olan Biden'ın çantasında neler var? Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili ne dedi?

Abone ol

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara'ya geldi. 

Görüşmelerde FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ve Suriye konusunun masaya yatırılması bekleniyor.

Görüşmelerde FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in iadesi ve Suriye konusunun masaya yatırılması bekleniyor.

Biden Türkiye ziyareti kapsamında ilk olarak beraberindeki heyetle TBMM'ye geldi. Biden, Başkanlık Makamı girişinde, TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından karşılandı. 

Kahraman, dost ve müttefik ABD'nin Başkan YardımcısıBiden'e, geçmiş olsun ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

OLAYIN ERTESİ GÜNÜ BURADA OLMAK İSTERDİM

Biden de üzüntülerini dile getirerek "Olayın ertesi günü burada olmak isterdim." dedi. Görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı gerçekleşti.

Görüşmede, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM İdare Amiri Erkan Haberal, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de hazır bulundu.

BOMBALANAN BÖLÜMLERİ GÖRÜNCE

Joe Biden, Kahraman ile görüşmesinin ardından, FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde bombalanan Meclis'in hasar gören bölümlerini gezdi.

Kahraman'ın, bombalanan yerlerin bir bölümünü demokrasi müzesi yapacaklarını söylemesi üzerine Biden, 1812'de İngilizler'in, Capitol binalarını bombaladığını, kurşun izlerinin olduğu yerleri kendilerinin de sakladıklarını belirtti. Ancak o zaman savaş olduğuna işaret eden Biden, insanların bunu unutmasını hiçbir zaman istemediklerini kaydetti.

FOTOĞRAFIMI ÇEKİN DE BAŞBAKAN'A GÖSTEREYİM!

TBMM'de büyük hasar gören bölümlerden biri olan Başbakan makam odasını da inceleyen Biden, odadaki saatin 12.00'de durduğunu belirterek, "Bakın ben de tam zamanında buraya geldim. Masanın arkasında fotoğrafımı çekin. Böylece Başbakan'a geç kalmadığımı, tam da 12.00'de onun ofisine geldiğimi kendisine söyleyebilirim" dedi.

DEMOKRASİNİN KALESİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İsmail Kahraman, Joe Biden’ı uğurlarken “Demokrasinin kalesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Biden, bu sözler üzerine “Ben sizi güveniyorum, demokrasiyi yayın” şeklinde konuştu.

KEŞKE GÜLEN ABD'DE OLMASAYDI

ABD Başkan yardımcısı Joe Biden, TBMM Başkanı Kahraman ile görüşmesinin ardından açıklamada bulundu. Biden, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili, "Gülen'in iadesine Federal Mahkeme karar verecek. Gülen keşke ABD'de değil başka bir ülkede olsaydı" dedi. 
Jeo Biden 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye'nin 11 Eylül'ü olduğunu da vurguladı.

ÇANKAYA YOLUNDA PROTESTO EDİLDİ

Ankara'da bir grup, ABD Başkan Yardımcısı Biden'ı, Çankaya Köşkü'ne geçişi sırasında protesto etti. Cinnah Caddesi'ndeki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Cinnah Yerleşkesi önünde toplanan grup, "Eğer Amerikan Kongre üyeleri darbe girişimine karşı açıklamalar yaparken, Senato binası bombalansaydı #neyapardın?" ve "Biden, baydın" yazılı pankartlar taşıdı. Gruptakiler, Cinnah Caddesi'nden geçiş yapan Biden'ı ıslık çalarak protesto etti. Grup, daha sonra dağıldı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'LA GÖRÜŞÜYOR

Biden, Meclis'ten ayrılarak Çankaya Köşkü'ne geçti. Başbakan Binali Yıldırım, Biden'ı, Çankaya Köşkü şeref kapısında karşıladı.

Çankaya Köşkü merdivenlerinde tokalaşarak basın mensuplarına poz veren Yıldırım ve Biden, daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Basına kapalı yapılan görüşmenin ardından Yıldırım ve Biden'ın ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. 

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE BİDEN PROTESTOSU

Başbakan Yıldırım ile ABD Başkan Yardımcısı Biden'in görüşmesinin sürdüğü dakikalarda Halkın Kurtuluş Partisi üyesi bir grup, Biden'ın Ankara'ya ziyaretini, ABD Büyükelçiliği yakınında protesto etti.

Parti üyeleri, "İnsan soyunun en büyük düşmanı ABD emperyalizminin temsilcisi Joe Biden ülkemizden defol" yazılı pankart taşıdı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, Biden'ın Türkiye'yi ziyaretinin, "bir yılanın kurbanına felç edici zehrini verip etkisini göstermeye başladıktan sonra onu yutmak için yaklaşmasına benzediği" belirtildi.

Basın açıklamasının ardından grup, "Katil ABD, Ortadoğu'dan defol" ve "Katil Biden, ülkemizden defol" şeklinde sloganlar atarak, dağıldı.