BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  EKONOMİ

Jatomi Fitness iflas etti üyeler paralarını nasıl alacak?

Jatomi Fitness iflas etti bir saat içinde tüm şubelere kilit vurdu. Akasya alışveriş merkezinde de olan Jatomi üyeleri ortada kaldı. Paralarını almak için mahkeme yolu göründü.

Abone ol

İstanbul'da oldukça popüler olan spor salonlarından Jatomi Fitness, çalışanlarına iflas ettiğini duyurarak, dün akşam bir saat içinde tüm salonlarını kapattı. Peki Akasya gibi büyük AVM'lerde üyelikleri bulunanlar ne yapacak?

Jatomi Fitness grubunun iflas günün olayı oldu. Sosyal medyada TT listesine giren iflas sonrası üyeler şokta. Salonun bir saat içinde tüm şubelerini kapattığı ve 40 bini aşkın üyeyi mağdur ettiği biliniyor.

Jatomi Fitness Group İdari Direktörü Trevor Brennan iflası doğruladı ve salonun mağdurlarına bundan sonraki süreçte neler yapmaları gerektiğini söyledi.

JATOMİ FINESS AÇIKLAMASI

Jatomi Fitness Group Türkiye'deki tüm faaliyetlerini durdurduğunu ilan etti. Grup dirökterü Brennan şu açıklamayı yaptı;

- “Jatomi Fitness Group ne yazık ki İstanbul’daki ilk salonu açmasından bu yana yaşanan ağır finansal zarardan ötürü Türkiye’deki operasyonlarını durdurma kararı aldı. Bu oldukça zor karar, zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından alındı ve bu süreçte bizim için uygun diğer opsiyonlar da değerlendirildi. İşletmeyi kurtarma çabamız, İstanbul’daki ekibimizin azimli çalışmaları da ne yazık ki gerekli kazancın elde edilmesine yetmedi. Bu durumda küresel operasyonlarımızdaki diğer üyeleri etkilemeden Türkiye’deki işletmeyi finansal olarak destekleyemeyeceğimiz kısa süre önce netleşti”.

JATOMI FITNESS ÜYELERİ NE YAPACAK?

Jatomi Fitness grup üyeleri için ise mahkemeleri işaret etti. 40 bin üyenin haklarını araması için dava açmaktan başka şansı yok görünüyor. Açıklamada şöyle denildi;

-“Üyelerimize yasal süreci yakından takip etmelerini ve tüm alacaklılar için mahkemenin atayacağı bir iflas idaresi yetkilileri de yer alacağı dava sürecini yakından izlemelerini tavsiye ediyoruz.”

AKASYA'DAKİ JATOMİ ÜYELİKLERİ NE OLACAK?

İstanbul'daki büyük alışveriş merkezlerinde Akasya'da yer alan salonun kapıları da kilitlendi. Jatomi üyelerinden biri, spor yaptıkları anda bir anda yetkililerin kendilerine gaz kaçağı var dendiğini, salonun bir anda kapatılmaya başlandığını söyledi.

Üye G.S, "Bize gaz kaçağı var derhal burayı boşaltın dendi. Biz de bir telaşla çıktık. Bir diğer arkadaşım da diğer bir şubeye gidiyordu. Oradaki şubede kapanmayla ilgili bilgi vermişler ve olaylar çıkmış. Bize resmen olay çıkmasın diye yalan söylediler" dedi.

POLİS GELDİ ÇALIŞANLAR ARKA KAPIDAN ÇIKTI

Bir başka mağdur T.T. ise "Dün akşam 20.10 gibi A.. şubesine gittim. Kapının önü kalabalık, hocalar dışarda toplanalım falan diyor. İçeri girdim, herkes fesih formu imzalıyor. Satış temsilcisine sordum 'şirket iflas etti' şimdi mail geldi dedi. Hocalara soruyorum herkesin surat beş karış, onların da yeni haberleri oluyor. Personel 2 aydır maaş almıyormuş zaten. Sözleşmeme ulaşmak istedim, ana merkezde dendi. Sonra eski çalışanlardan birini aradım. Ofise girdim. Polis geldi, dosyamı bulmaya çalışırken 'yağma' yapıyorsunuz dedi polis. Eğer kulupten çıkmazsanız çevik kuvvet çağıracağız dediler. Ben de fotokopimi alıp çıktım. Dışarıda çalışanlar faturaları müşterilere verdiler herkes ödemesini arıyor. Hocalar eşyalarını toplayıp çıktı. Çoğu çalışan arka kapıdan çıktı" dedi.