BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  GÜNCEL

Japonya'da Türkiye'nin doğusu anlatılacak

Japon turizmciler ülkelerinde Türkiye'nin doğusunu anlatacaklar

Abone ol

Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi'nin daveti üzerine kente gelen Japon tur operatörleri ve turizm yazarları kentten olumlu izlenimlerle ayrıldı. 3 günlük programlarını tamamlayan Japon turizmciler, Akçadağ'da Sultansuyu harasını gezerek yarış atı yetiştiriciliğine tanık olurken, Darende'de Somuncu Baba Türbesi ve Dergahı'nı da gezerek rafting keyfi yaşadı. Battalgazi ve Arapgir ilçelerinin tarihi turistik mekanlarını ziyaret eden konuklar, Millet Hanı, Çarşı Altı, İpek Sokağı, Eskişehir Vadisi, Osman Paşa ve Cafer Paşa camilerinin mimari güzelliklerini görme fırsatı buldu.

Somuncu Baba Külliyesi, Kudret Havuzu ve Günpınar Şelalesi'ni gezen Japon heyet, Tohma Kanyonu'nda rafting yapmanın heyecanı yaşadı. Heyette yer alan Nishinippon Gazetesi Yazarı Tokonomı Naoko, raftingin beklediğinin üstünde keyif verici bir aktivite olduğunu söyledi.

Rafting sırasında şelalenin altından geçmenin ilginç olduğunu belirten Naoko, ''Japonya'da bir şelalenin altında durmak, kendini eğitmek anlamında manevi bir hava anlamına gelir. Böylesine büyüleyici ve güzelliklerle dolu bir yerde sportif bir aktivite sırasında bunu yaşamaktan da mutlu olduk. Darende'yi 'dünya cenneti' olarak yazıp halkımızın ve insanların tanımasını sağlayacağım." diye konuştu.

Japon Hava Yolları Turizm Yöneticisi Morita Koji ise kolay olarak düşündüğü raftingin kendilerine heyecan dolu bir macera yaşattığını belirtti. Malatya'nın yemeklerini de çok beğendiklerini ifade eden Koji, yörede atmosferin harika olduğunu ve Darende'de gezip görülecek çok şey olduğunu söyledi.

Malatya Valisi Ulvi Saran'ın da yakından ilgilendiği turizmcilere Malatya'nın turistik destinasyonları gezdirildi, brifingler verildi. Japon turizmcilerin, Akçadağ, Darende, Battalgazi ve Arapgir ilçeleriyle, Millet Hanı, Çarşı Altı, İpek Sokağı, Eskişehir Vadisi, Osman Paşa ve Cafer Paşa camilerini gezerek incelemelerde bulundukları ifade edildi.

Heyetin, ziyaretlerinin son gününde de Nemrut Dağı'na çıktığı kaydedilen açıklamada, Japon heyetin daha sonra Adıyaman'a geçtiği bildirildi. Açıklamada, "Nemrut gezisinin ardından ilimizdeki ziyaretlerini tamamlayan Japon heyet, Malatya'yla ilgili son derece olumlu izlenimlerle ayrıldıklarını belirtti." denildi.

Vali Ulvi Saran, Beşkonaklar'da verdiği yemekte konuk turizmcilere ceviz ağacından yapılma sandıklar içerisinde bir tarafında Nemrut Dağı'nın diğer tarafında Japonya'nın Fuji Dağı'nın resmi olan çay fincanları armağan etti. Gerçekleştirilen bu güzel gezinin sonunda böyle bir hediye almanın kendilerini daha da heyecanlandırdığını belirden konuk Japonlar buradan Adıyaman'a geçeklerini, ardından da Şanlıurfa'yı ziyaret edecekleri belirtildi.