BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.307,42
GÜNCEL

Japonya'da 500 kişinin dış dünyayla bağlantısı kesildi

Japonya'da aşırı yağış ve sel felaketinde ölenlerin sayısı 18'e yükselirken dış dünyayla bağlantısı kesilen 500 kişiye ulaşma çabalarının sürdüğü kaydedildi.

Japonya'da aşırı yağış ve sel can almaya devam ediyor. Japon medyası kurtarma ekiplerinin 27 kayıp vatandaşı arama çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu. Ancak yağışların sürmesi nedeniyle çalışmalar zor ilerliyor. Japon kamu radyosu NHK'ya göre 500 kişinin dış dünyayla bağlantısı kesildi. Japonya'nın güneyindeki dört adadan biri olan Kyushu'da meteorolojinin bugüne dek kayıtlara geçirdiği en şiddetli yağışın yaşandığı bildirildi. Yağışların sel ve toprak kaymasına neden olduğu vurgulandı. 12 saat içinde yağmur seviyesinin 50 santimetreyi geçtiği kaydedildi. Sokaklar ve evler sular altında kalırken, yüz binlerce kişiye evlerini terk etme çağrısında bulunuldu.

YENİ BİR TOPRAK KAYMASI OLABİLİR

Evlerini terk eden binlerce kişi acil yardım barınaklarında kalıyor. Kurtarma ekipleri aşırı yağmur ve çamura rağmen dış dünyayla bağlantısı kesilmiş halka ulaşmaya çalışıyor. Televizyonlarda bir kurtarma helikopterinin yağmur nedeniyle havalanamadığı görüntüler yayınlandı. Meteoroloji Dairesi şiddetli yağışların devam ettiğini belirterek, Kyushu'da toprak kaymasının olabileceği uyarısında bulundu.

Sitene Ekle
Etiketler