BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
DÜNYA

Japonların tüm maçlarını bilen ahtapotu kehanetleri de kurtaramadı!

Uzakdoğu kahin ahtapot Rabiot'un ölümüyle sarsıldı. Japonya'nın Dünya Kupası'ndaki akıbetini doğru tahmin eden ahtapot kesilerek deniz mahsülü olarak sofralarda konukların beğenisine sunuldu.

Japonya milli takımının Rusya'daki 2018 Dünya Kupası'nda oynadığı maçları doğru tahmin eden 'kahin ahtapot' Rabio yemek oldu.

Ahtapotun 28 Haziran’da oynanan Japonya – Polonya maçından önce öldürüldüğü ortaya çıktı. Japonya maçı 1-0 kaybetmişti. Rabio Japonya’nın Kolombiya’yı yeneceğini, Senegal’le berabere kalacağını ve Polonya’ya yenileceğini tahmin etmişti.

Ancak ahtapotu yakalayan Kimio Abe, onu yiyecek olarak kullanmanın daha “kârlı” olduğuna karar verdi. Rabio bir Japon yemeği olan sashimi yapımında kullanıldı.

Ahtapot tahminlerini havuzun her birine yem konmuş farklı bölümlere ilerleyerek yapıyordu. Havuzda galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik yazan üç ayrı bölüm bulunuyordu.

Rabio uluslararası turnuvalarda öngörülerine başvurulan ilk ahtapot değildi. 2010’daki Dünya Kupası’nda Almanya’da bir akvaryumda yaşayan ahtapot Paul 6 maçın sonucunu doğru tahmin etmişti.

Paul yemek olmak yerine 2012’de yaşadığı akvaryumda öldü.

Sitene Ekle
Etiketler