BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,01
ALTIN 2.323,40
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Japonlardan C vitaminli klima

Çekik gözlü teknoloji insanları Japonlar c vitaminli klima icat etti. Klima sağlığa zararlıdır diyorsanız bir de bu klimaya bakın...

Abone ol

Japon otomobil üreticisi Nissan, otomobil kullanmanın "sağlığa zararlı" olduğunu savunanlara inat, yeni modellerini "C vitaminli klimalar ve stres önleyici koltuklarla" donatmayı planlıyor.

Nissan'da görevli bir mühendis, "Sürücülerin dışarda olduğu gibi araba içinde de daha sağlıklı hissetmelerini istiyoruz" dedi.

Yeni otomobillerinde, cildi nemlendirmek amacıyla C vitaminli hava üfleyecek klimalar ve negatif iyonlarla arabanın içindeki havayı temizlemek için bir sistem geliştirmeyi planlayan Nissan, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'nın gelişmiş tekniklerinden yararlanarak otomobillerini kan dolaşımını hızlandıran ve sırt ağrılarını azaltan koltuklarla donatmayı da hedefliyor.

Nissan'ın planları arasında aile ilişkilerini iyileştirmek de var. Japon otomobil üreticisi, unutulmaması gereken doğumgünü ve başka özel günleri sürücüye hatırlatacak gösterge de geliştirmeyi umuyor.