BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.430,58

Japonlarda neden obezite yok?

Japonlarda neden obezite yok?

Japonların sadece suşi yedikleri yaygın olan bir yanlıştır. Beslenme biçimleri oldukça çeşitlidir. Balık, yosun, sebzeler, soya, pilav, meyveler ve yeşil çay Japonya'da tercih edilen besinlerdir.

Japonlarda neden obezite yok?

Zengin ve dengeli beslenme düzeni Japonların sadece suşi yedikleri yaygın olan bir yanlıştır. Beslenme biçimleri oldukça çeşitlidir. Balık, yosun, sebzeler, soya, pilav, meyveler ve yeşil çay Japonya'da tercih edilen besinlerdir. Japonların beslenmesinde yüksek kalorili ve abur cubur yer almaz.

Japonlarda neden obezite yok?

Pişirme yöntemleri Japon geleneğine uygun olarak yemekler kaynatılır, ızgarada ya da buharda pişirilir veya çok az yağ ile kızartılır. Sebzeler hızlı pişmesi için ince dilimlenir. Bu yemekleri yöntemlerinin en büyük avantajı besinlerin neredeyse bütün besinsel değerlerin korunmasıdır. Sebze çorbası Japon yemeklerinin temelini oluşturur. Yemekleri hafif ve mideye, karaciğere ve böbreklere fazla baskı yapmadan sindirimi kolaydır.

Japonlarda neden obezite yok?

Yemek yeme kültürü Japonya'da yemek yeme kültürü oldukça yaygındır. Yemekleri yavaşça yerler ve porsiyonları ufaktır. Farklı yemekler aynı tabağa konmaz, her yemeğin kendi yeri olmalıdır. Tabaklar asla tepeleme doldurulmaz. Böylece fazla yemek yemek neredeyse imkansızdır. Ekmeğin yerini pilav alıyor Pilav her öğünün temel parçasıdır. Tuzsuz ve yağsız bir şekilde pişirilir. Bu sayede ne kadar yerseniz yiyin hiçbir şekilde kilo aldırmaz.

Japonlarda neden obezite yok?

Kahvaltı günün en önemli öğünüdür Kahvaltı Japonların en doyurucu öğünüdür. Normalde balık, pilav, omlet, miso çorbası, yeşillikli soy tabağı, yosun ve çay bulunur.