BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,93
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Japon Kültürü Muratpaşa'da

Japon Kültür Şenliği'nde, Japon sanatçılar Antalyalılara ikebana, origami gibi geleneksel el sanatlarını öğretti.

Abone ol

2010 Japon Yılı Etkinlikleri kapsamında Muratpaşa Belediyesi’nde düzenlenen Japon Kültür Şenliği'nde, Japon sanatçılar Antalyalılara ikebana, origami gibi geleneksel el sanatlarını öğretti.

2010 Japon Yılı etkinlikleri kapsamında Muratpaşa Belediyesi’nde düzenlenen Japon Kültür Şenliği'ne Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji Ishımoto, Türk-Japon Dostluk Grubu Başkanı Prof. Dr. Şahin Yazar, Japon Sanatçılar ve çok sayıda yurttaş katıldı. Gün boyu süren etkinlikte, Japonya’dan gelen sanatçılar, Japon Kültürü’ne özgü el sanatlarını, Antalyalılara öğretti.

Japon dostları Muratpaşa Belediyesi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Başkan Evcilmen, “Geçen yıl Fuji’de düzenlenen Doğa Olimpiyatlarına katılarak, ülkenizi görme fırsatı bulmuştum. Eşsiz bir kültürel yapı ile karşılaştım.

Ben de tüm Japon dostları 2011 yılında Antalya’da yapılacak Doğa Olimpiyatlarına davet ediyorum” dedi. Japon-Türk Kültür Değişim Derneği Başkanı Kanji Ishımoto’da Başkan Evcilmen’e teşekkür ederek, Japon sanatçıların hazırladığı hediyeleri verdi.

Japon Kültürü’nün sergilerle tanıtıldığı şenlikte, Japon Çay Seremonisi (Sado), Japon Çiçek Düzenleme Sanatı (İkebana), Japon Geleneksel Tahta Bebeği (Kimekomi Ningyo), Japon Kağıt Kıvırma Sanatı (Origami), Japon Geleneksel Uçurtma Sanatı (Wadako), Geleneksel Japon Hat Sanatı (Shodo), Geleneksel Japon Tahta Baskı ve Gravür Sanatı (Japon Hanga) kursları da gerçekleştirildi.

Şenlik kapsamında ayrıca Japon şarkıları ve müziğinden oluşan dinleti, Samurai dönemi kendini koruma ve saldırma sanatı (Bujutsu) gösterisi ile Geleneksel Japon Davul (Wadaiko) konseri de gerçekleştirildi.