BIST 9.764
DOLAR 32,56
EURO 35,01
ALTIN 2.435,51
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Jandarmadan uyuşturucu tacirlerine darbe

Van'da jandarma ekipleri tarafından hafta sonu yapılan 3 ayrı operasyonda 87 kilo eroin, 11 kilo toz esrar olmak üzere 98 kilo uyuşturucu ele geçirildi.

Abone ol

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri hafta sonu yaptığı 3 ayrı operasyonda uyuşturucu tacirlerine geçit ermedi. İlk operasyon Erciş-Patnos karayolunun 25'nci kilometresinde gerçekleşti.

İran ve Van üzerinden İstanbul'a uyuşturucu götüreceği bilgisine ulaşan jandarma, N.A isimli şahıs yönetimindeki kamyonu durdurarak aramaya yaptı. Narkotik köpeğinin katıldığı aramada kapalı kasa kamyonun tavan kısmında yapılan arama özel bölmeler içerisinde saklanmış 85 paket halinde 44 kilo eroin ele gerdi.

İkinci operasyon ise bir gün sonra aynı noktada yapıldı. Ş.T. isimli şahıs yönetimindeki otomobili durdurarak de adli makamlardan alınan izin ile arama yapıldı. Otomobilde yapılan aramada yakıt deposu içerisinde saklanmış 10 paket halinde 11 kilo toz esrar ele geçirildi.

Jandarma, son operasyonunu ise Başkale ilçesinde gerçekleştirdi. İran ve Van üzerinden İstanbul'a uyuşturucu sevkıyatının yapılacağı bilgisini alan jandarma, yaptığı çalışmalar neticesinde Bebleşin Jandarma Karakol Komutanlığı önünde içerisinde A.N.'nin de bulunduğu B.E isimli şahıs yönetimindeki minibüsü durdurarak arama yaptı.

Narkotik köpeğinin de katıldığı aramada, minibüsün tavan kısmına yapılan özel bölmelerde gizlenmiş vaziyette 84 paket halinde 43 kilo eroin ele geçirildi. Hafta sonu yapılan 3 ayrı operasyon sonucu 87 kilo eroin, 11 kilo toz esrar olmak üzere 98 kilo uyuşturucu ele geçirilirken, olayla ilgili 4 kişi de çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.