BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.427,09
HABER /  GÜNCEL

Jandarmadan okul önlerinde İHA'lı denetim

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca, okul önlerinde sabah saatlerinde eş zamanlı denetim yapıldı. "Huzurlu Parklar ve Okul Önleri" İHA ve drone kullanıldı.

Abone ol

Gençlerin ve çocukların zararlı faaliyetlerden uzak tutulması ve eğitim öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi amacıyla Ankara genelinde 365 jandarma personelinin katılımıyla okul çevrelerinde denetim yapıldı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığınca sabah saatlerinde eş zamanlı olarak okul, park ve öğrencilerin yoğun bulunduğu alanlarda "Huzurlu Parklar ve Okul Önleri" uygulaması başlatıldı.

365 personelin katıldığı uygulama kapsamında, okul çevreleri, parklar, metruk binalar, kahvehaneler, internet kafeler ve oyun salonları denetlendi.

Ayrıca, karadan yapılan denetimlerin yanı sıra havadan İHA ve drone ile de özellikle okulların çıkış saatleri sıkı takibe alındı.

Uygulamayla çocuk ve gençlerin uyuşturucu madde kullanımı ile terör kaynaklı ideolojik faaliyetlerden uzak tutulması ve eğitim öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.