BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Jandarma PKK mezarlığında buldu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri tarafından yerle bir edilen PKK mezarlığında, uçaksavar olarak da kullanılan büyük çaplı mermi atan ağır makineli ele geçirildi.

Abone ol

PKK'nın Nusaybin'in Bagok bölgesindeki mezarlığı da jandarma birlikleri tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında mezarlık çevresinde araştırma yapan güvenlik güçleri, çevre duvarının üzerinde ağır makineli silah buldu.

MEZARLIKLAR TEK TEK YIKILIYOR

PKK'nın inşa ettiği mezarlık yıkılırken , uçaksavar olarak da kullanılan büyük çaplı mermi atan ağır makineli ele geçirildi. Bir yandan il ve ilçe merkezlerindeki PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nın saldırılarının önüne geçmeye çalışan güvenlik güçleri, diğer yandan da çoğunlukla Jandarma bölgelerinde inşa edilen mezarlıkları tek tek yıkmaya başladı.

1.20151003083938.jpg

ATIŞA HAZIR HALDE

Çözüm Süreci'nin sona ermesiyle değişen terörle mücadele stratejisi çerçevesinde; terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu'da inşa ettiği PKK mezarlıklarının yıkımına başlandı. Nusaybin'in Bagok Bölgesindeki mezarlığın yıkımı sorasında, uçaksavar olarak tanımlanan ağır makineli silah bulundu. İncelemede büyük çaplı mermilerin silahın mekanizmasına sürülü halde bırakıldığı görüldü.

2.20151003083946.jpg

KARA VE HAVA HEDEFLERİ

Mezarlığa hakim tepenin üzerindeki bir kayaya kurulu halde bulunan ağır silahın, yapılacak operasyonlar sırasında kara ve hava hedeflerine müdahale amacıyla yerleştirildiği belirtildi. Ağır silah, güvenlik güçlerince balistik inceleme için kriminal laboratuvara gönderildi. Labaratuvar incelemesi sonucunda, silahın daha önca hangi olaylarda kullanıldığı tespit edilecek.

3.20151003083955.jpg